Larvikinger satte verdensrekord på Galdhøpiggen

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Lørdag gikk ansatte fra IT-infrastrukturselskapet Ateas Larvik-avdeling til topps på Galdhøpiggen sammen med nesten 1.000 kollegaer fra hele Norge.

Aldri før har så mange mennesker vært samlet på fjelltoppen, og rekorden blir nå stående i Guinness Rekordbok.

Jack Brockbank fra Guinness Rekordbok var til stede for å kunne godkjenne rekorden. Brockbank hadde reist fra Storbritannia til Lom i Gudbrandsdalen, og lørdag kveld delte han ut beviset til Ateas administrerende direktør Steinar Sønsteby.

Totalt 972 personer klatret til topps på Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell, lørdag formiddag.

- Dere har satt ny verdensrekord i antall mennesker som samlet har besteget Nord Europas høyeste fjelltopp. Ingen har gjort dette før, annonserte Jack Brockbank fra Guinness rekordbok, mens «We are the champions» runget utover Lom.

Brockbank var fløyet inn fra Storbritannia til Gudbrandsdalen i anledning Ateas landstreff og rekordtur i fjellet.

Sammen mot toppen

- Vi har drømt om å gjøre dette i fem år allerede, forteller Steinar Sønsteby, som var tydelig stolt, både av seg selv og sine ansatte, lørdag kveld.

Mennesker som bokstaver

Den store gjengen med klatrere tok turen fra Spiterstulen og Juvasshytta til Galdhøpiggen. På toppen av fjellet dannet fjellklatrerne sammen en Atea-logo. De ansatte gjorde jobben som piksler i bokstavene ikledd hvite, grønne og sorte regnponchoer. Et helikopter var i området for å fotografere begivenheten, men på grunn av tett skydekke kunne ikke fotoseansen gå som planlagt.

Det var imidlertid lite som kunne skape dårlig stemning på fjellet denne historiske lørdagen i september.

- Dette er det villeste og modigste jeg har vært med på, sa Claus Hougesen, konsernsjefen selv i det han gikk ned fra rekordturen med lange steg.

Også Ateas regionsdirektør fra Region Øst, Per Gunnar Furuset, strålte av begeistring da han kom ned fra fjellet.

- Dette har helt klart enorm betydning for våre ansatte. Mange av oss har aldri før vært på Galdhøpiggen. Nå som disse har fått bekreftet at de mestrer dette, kan de også gyve løs på nye utfordrende oppgaver, sier avdelingslederen idet han setter sekken ned for å feire at han nå sammen med nesten 1.000 av sine kollegaer endelig er i Guinness rekordbok.

Artikkeltags