Larviksgutt utfordret utviklingministeren

Kasper Landmark utfordret utviklingsminister Heikki Holmås

Kasper Landmark utfordret utviklingsminister Heikki Holmås Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Kasper Landmark (25) fikk anledning til å diskutere fattigdomsproblematikken med Heikki Holmås under årets KFUK-KFUMs Tenårings Treff på Gjøvik.

Kasper Landmark (25), som er vokst opp på Rødberg mellom Stavern og Larvik, var en av KFUK-KFUM ungdommene som fikk anledning til å diskutere fattigdomsproblematikken med Holmås på torsdag. Kasper har møtt Heikki flere ganger før, da han var med som ungdomsdelegat på FN-konferansen Rio +20.

- Vi nordmenn er i en særstilling som får anledning til å komme i direkte dialog med sentrale politikere, sier Kasper Landmark.

- Det er ikke vanlig i mange av KFUK-KFUMs partnerland, og vi setter stor pris på at utviklingsministeren er interessert i å høre hva vi ungdommer mener.

På TT12 fikk den nye utviklingsministeren anledning til å se og oppleve at KFUK-KFUM er en landsdekkende ungdomsorganisasjon som vil være med og utrydde fattigdom.

- Vi ville vise Heikki at vi følger med på hva regjeringa foretar seg for å sikre en bærekraftig utvikling og legge press på politikerne med krav om 0 fattige i 2030, sier utenlandssjef Fredrik Glad-Gjernes.

- Som politiker er Heikki selvfølgelig forsiktig med å antyde tidspunkt og tallfeste mål. Norge er alltid ambisiøs og sier de riktige tingene utad. Problemet er at vi har en klimapolitikk som ikke er i overensstemmelse med utøvd politikk i Norge, sier Landmark.

- Norge må ta skittentøysvasken hjemme. Det må bli mer samstemthet i regjeringen. Norge må kunne ta en internasjonal lederrolle og i samtidig ta grep på hjemmebane.

Kasper Landmarks globale engasjement startet da han var med i ungdomsutvekslingsprogrammet «Communication for change» i 2005- 2006. Da fikk han se og lære om den systematiske utrettferdigheten i verden. Siden har han tatt en bachelor- grad i «utviklingsstudier» og tar nå en master i «religion og samfunn».

På Tenåringstreffet lot Holmås seg raskt rive med i sang og dans om en bedre verden sammen med Kasper og de andre ungdommene. Han oppfordret dem til å fortsette å kjempe for global rettferdighet.

- Hvis ikke dere kjemper for det dere tror på, så er det ingen andre som kommer til å gjøre det heller, appelerte han fra scenen til over 2000 jublende KFUK-KFUM ungdommer.

Artikkeltags