Lasteskip gikk på grunn utenfor Langesund

Artikkelen er over 10 år gammel

Skipet, som hadde 23 personer om bord, lekker olje, og det pågår nå en større redningsaksjon for å begrense skadene etter grunnstøtingen.

DEL

Det ble først meldt til politiet at MS Full City var underveis da grunnstøtingen skjedde. Det er ikke riktig. Skipet lå for anker i påvente av at det skulle inn til Herøya og laste salpeter.

Olje fra skipet kan være på vei mot Brunlaneskysten.

Det har nå kommet rapporter om skadet sjøfugl i området - oljen flyter nå i retning Brunlanes - brannvesenet i Larvik er satt i beredskap

Det skal være over 1.000 tonn olje om bord i båten som fikk motorstopp rundt klokken halv ett i natt, og politiadvokat Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt sa til ØP Nett i seks-tiden fredag morgen at 16 av mannskapet er hentet i land. 7 av mannskapet er sammen med kapteinen igjen på skipet for å hjelpe til med redningsarbeidet. Mannskapet på skipet er alle kinesiske statsborgere, og ingen skal ha kommet til skade i grunnstøtingen.

Det Panama-registrerte skipet M/S «Full City» er 167 meter langt. Skipet skal ha vært på vei til Herøya da det fikk problemer i stormen. Skipet står i følge politiet nå på grunn ved en øy utenfor Langesund, og det lekker nå olje. Store redningsstyrker er nå i gang med å begrense utslippene. Det meldes nå om sterk lukt av diesel i området.

Skipet har ifølge NTB 1.120 kubikkmeter tungolje om bord. Oljevernutstyr fra det statlige depotet i Kragerø var fredag morgen på vei til havaristedet. I tillegg var Kystverkets overvåkingsfly på vei for å skaffe oversikt fra lufta. Havariet skjedde i nærheten av sårbare naturområder. Interkommunalt utvalg mot akutt forurensning (IUA) rykket også ut for å delta i forurensningsarbeidet, melder NTB.

Det skal foreløpig være for høye bølger til å få lagt ut lenser. Bølgene i området er opptil seks meter høye.

Kystvaktskipet Nornen var i natt i Langesund og bistod på stedet. Et Sea King helikopter fra Rygge ble dirigert til stedet.

Ifølge NRK Vestfold er det nå meldt om skadet sjøfugl og at oljen har nådd land. Oljeflak skal nå også være i drift i retning kysten av Brunlanes.

Vi kommer tilbake med mer.

Artikkeltags