Gå til sidens hovedinnhold

Leteaksjon etter isfisker avblåst

Artikkelen er over 10 år gammel

Nødrakett har trolig vært falsk alarm.

Politiet i Vestfold slo ved 13-tiden tirsdag full alarm etter å ha fått melding om at en isfisker hadde gått gjennom isen på Mørjefjorden ved Helgeroa. Nå tyder alt på at det hele var en falsk alarm.

Store redningsstyrker ble sendt til stedet, blant annet et Sea King redningshelikopter og flere grupper med dykkere, men letingen etter en eventuell savnet fisker ga intet resultat.

Operasjonsleder ved politisentralen i Vestfold, Johs. Nysæther, opplyste klokken 14.40 at man har avsluttet leteaksjonen, da det ikke lenger ble ansett som aktuelt at noen person har gått gjennom isen på stedet.

Bakgrunnen for leteaksjonen var en melding om at det skulle ha blitt observert en rød nødrakett i søksområdet, som var mellom Helgeroa og Håøya.

Politiet gikk tidlig ut med melding om at en person var savnet i området, men denne er altså nå avkreftet.

Hovedredningssentralen ble varslet umiddelbart etter politiet fikk meldingen, og et Sea King redningshelikopter fra Rygge ble sendt til stedet med en dykkergruppe.

Det ble også sendt dykkere fra Røde Kors i Telemark til stedet.

Helikopteret lette lenge i området etter en eventuell råk der noen kunne ha gått gjennom, og også brannmenn fra brannvesenet i Larvik lette på isen i området.

Nå er det altså bekreftet at nødmelding var falsk alarm.