Hvem bør få inkluderingspriser?

Vant i fjor: Kvelde skole fikk fjorårets skolepris på Tollerodden.

Vant i fjor: Kvelde skole fikk fjorårets skolepris på Tollerodden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du et lag eller en person i ditt idrettslag eller annen forening som har satt i gang et spesielt godt bredde- og inkluderingstiltak? I så fall kan det vinne åres inkluderingspris i Larvik.

DEL

Søndag 27. august blir det stor folke- og familiefest på Tollerodden. I fjor arrangerte Løft Larvik sin første folkefest, med rundt 1.000 til stede. I år blir opplegget litt annet. Det blir et dagarrangement der barn, familier og inkludering vil stå i fokus. Suksessen med et flerkulturelt matmarked blir utvidet, og det meste av aktivitetene blir nå rettet mot barn og barnefamilier.

Som i fjor vil det også i år bli delt ut Folkepriser, men med en annen profil enn i fjor.

Helt nytt er det at det beste innslaget blant de mange matbodene skal kåres. Det blir mat fra ni nasjoner, der det vil lages smaksprøver på retter fra sine respektive land. En jury på plass vil plukke ut vinneren.

Når det gjelder de to andre kategoriene, er det ØPs lesere som skal stemme fram vinnerne. Begge favner inkludering. Det blir en klasse for idrettslag, og en for andre foreninger som driver med barn og unge.

Fjorårsvinner: Leder for Larvik barne- og ungdomsteater, Kari Brekke Nilsen, mottar prisen for årets forening på Løft Larvik-dagen på Tollerodden

Fjorårsvinner: Leder for Larvik barne- og ungdomsteater, Kari Brekke Nilsen, mottar prisen for årets forening på Løft Larvik-dagen på Tollerodden Foto:

I tillegg til ære og heder, vanker det kr. 10.000 til alle vinnerne.

Derfor trenger vi nå forslag på lag og foreninger som har gjort en god innsats når det gjelder inkludering, innenfor et bredt spekter. Og husk - vi er også ute etter de små tiltakene som virker. Det kan like godt være et småguttelag eller en speiderpatrulje som en hel forening som nomineres.

– Her snakker vi både om tiltak både rettet mot barn med minioritetsbakgrunn, men også andre konkrete aktiviteter for å favne og få med så mange som mulig. Inkludering i bred forstand, sier ansvarlig redaktør Terje Svendsen i Østlands-Posten.

Derfor - send inn dine forslag på lag og foreninger til terje.svendsen@op.no innen tirsdag 15. august.

Det blir langt fra bare utdeling av priser på Folkefesten. Det blir underholdning fra to scener og mange aktiviteter for barn. I tillegg til et store flerkulturelle matmarkedet nede ved Krabbedammen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags