Må i retten for å ha tørket fleinsopp

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Natt til søndag fant politiet tørket fleinsopp på en adresse i Larvik.

DEL

En 36 år gammel mann bosatt i Larvik er siktet for å ha tørket fleinsopp. Politiet ser alvorlig på saken.

En 36 år gammel mann er siktet i saken og må stille i retten.

Saken startet da politiet hadde en narkotikaaksjon i Larvik sentrum. Seks personer ble tatt for besittelse eller bruk av narkotika.

Under aksjonen var politiet blant annet på utestedet Sporet. Her markerte en av narkotikahundene og en 38 år gammel mann ble pågrepet.

- Mannen ble pågrepet på stedet og erkjente at han hadde kjøpt og brukt hasj. Han har fått et forelegg på 5.000 kroner, forteller Knut Vidar Vittersø, leder av etterforskningsavdelingen ved Larvik politistasjon.

I etterkant av denne pågripelsen dro narkotikagruppa hjem til 36-åringen og ransakte huset han bor i.

- I boligen fant vi 82 gram tørket fleinsopp. Soppen tilhører en annen mann på 36 år. Vedkommende er avhørt og har erkjent å ha plukket og tørket fleinsopp med tanke på eget bruk, sier Vittersø.

- Det er ikke ofte vi beslaglegger fleinsopp. Vi ser så alvorlig på det at siktede vil tiltales og må stille i retten, sier Vittersø.

Narkotikabruken som ble avdekket denne helgen gjenspeiler det politiet allerede vet.

- Narkotika brukes jevnlig i Larvik. Det er ikke hver helg vi tar så mange. Narkotikagruppa vil fortsette å jobbe på denne måten og oppsøke folk på privatadresser ute, sier Vittersø.

Jon Anders Wirgenes, saksbehandler i Larvik kommune, kjenner til at det er tatt politiet pågrep en mann på Sporet som har erkjent kjøp og bruk av hasj. Han vil ikke kommentere saken, så lenge ikke alt er klart.

- Vi har tatt kontakt med politiet og bedt om en rapport på dette, for å vurdere om hendelsen kan ha betydning for skjenkebevilling, forteller Wirgenes.

Artikkeltags