Må leie inn folk fra Manpower til Kon-Tiki byggingen

Byggingen av Kon Tiki går sakte med sikkert framover. Fra v.: Vetle Terland Nilsen, Jan Høeg, Hans Petter Skontorp, Øyvin Lauten, Tin Vu, Jim Vik Mathisen og Oscar Huke Olsvik.

Byggingen av Kon Tiki går sakte med sikkert framover. Fra v.: Vetle Terland Nilsen, Jan Høeg, Hans Petter Skontorp, Øyvin Lauten, Tin Vu, Jim Vik Mathisen og Oscar Huke Olsvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Byggingen av Kon Tiki ble lansert som et morsomt prosjekt hvor lokalbefolkningen kunne få delta i å sette sammen flåten. Men nesten ingen vil bidra, og nå har de måttet se seg nødt til å leie inn arbeidskraft.

- Første uka var det ikke et menneske å se her, sier Øyvin Lauten og rister på hodet. Nede ved Bølgen driver de og setter sammen flåten igjen, etter at den ble brukt under filminnspillingen i Malta. Deretter ble flåten fraktet hjem til Larvik, hvor innbyggerne kunne få ta del i byggingen.

- Vi trodde mange ville være interesserte i dette, men det er det tydeligvis ikke, sier Lauten som sammen med Torgeir Higraff er med og leder byggeprosessen.

Tirsdag var det syv personer som jobbet på flåten, tre av disse er leid inn fra Manpower.
- Vi måtte bare ta en sjefsavgjørelse på det, sier Higraff. Tre personer er nå leid inn for å jobbe med flåten ut uken.

- Har vi hatt fire frivillige personer innom her daglig, hvor de har knytt noen knuter hver seg, så ville vi fått en kontinuitet i det. Og det fikk vi ikke nå, forklarer Higraff. Tanken var at frivillige kunne komme innom og knyte knuter, for å få festet stokkene sammen.

Med profesjonell arbeidskraft har de fått fortgang i prosjektet, og de nærmer seg nå slutten.
- Det gjenstår bare å ha på dekk og sette på bambushytta, forteller Lauten.

Hvorfor folk ikke har stilt opp kan være vanskelig å si.
- Kanskje tror folk at det er et vanskelig arbeid, halvt spør Higraff. Det er i så fall ikke en realitet.
- Dette er oppgaver som ikke krever all verdens med forhåndskunnskaper, og man blir veiledet herfra, understreker Higraff.

Flåten må være ferdig innen trebåtfestivalen i Risør den 2. august. Og det skal i følge Higraff gå fint.
- Alt går på skinner nå. Vi trengte ikke hjelp, men ville tilby folk en mulighet til å delta i en åpen byggeprosess, sier Torgeir Higraff.

I løpet av sensommeren og høsten skal flåten delta i en seilas, hvor de besøker havner flere steder langs Oslofjordkysten.

Hvis du ønsker å delta i byggingen av Kon Tiki er det enda ikke for sent. Møt opp ved Bølgen og vis at dugnadsånden ikke er død i Larvik.

Artikkeltags