Mektig lei av kattene på Omre

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Hytteeierne ved Omrestranda håper at problemet med kattene løser seg i løpet av kort tid.

DEL

De er mektig lei av de firbeinte som oppholder seg på området rundt hyttene, og er oppgitte over kommunens behandling av saken.

- Kattene utgjør et stort problem ved Omrestranda. Vi som har hytter i området er fryktelig lei av problemene kattene medfører, og håper nå at kommunen vil ordne opp i saken. Problemet vokser seg bare større og større, og det er virkelig på tide at kommunen nå tar tak i saken, sier Per Schanche, leder av Midtre Omrestranda Interesseorganisasjon.

Han opplyser at hytteeierne ved Omrestranda er skuffet over kommunens behandling av katte-saken.

- På vegne av meg selv og de andre hytteeierne har jeg henvendt meg til kommunen flere ganger, uten at saken har blitt løst. Kommunen har hatt hele tre år på seg til å løse problemet, og det er sjokkerende at ting tar så tid, sier Schanche oppgitt.

For omkring en måned siden henvendte Schanche seg nok en gang til kommunen vedrørende problemet, uten at noe skjedde.

- Jeg sendte en e-post til Larvik kommune ved ordføreren og varaordføreren, men har enda ikke fått svar. Det er dårlig at jeg ikke har fått noen tilbakemelding på henvendelsen, og jeg forventer å få et svar på en slik henvendelse. For det er tross alt et alvorlig problem det er snakk om, sier han.

Schanche forklarer at han i e-posten la fram katte-problemet på en saklig og ordentlig måte, og han mener det er sløvt at kommunen ikke tar tak i saken.

- Larvik kommune er nødt til å få fortgang i situasjonen, for kattene utgjør et stort problem for både oss hytteeiere og resten av allmennheten. Vi som har hytter ved Omrestranda gir oss uansett ikke før saken blir løst, opplyser han.

Problemet med kattene startet for tre år siden. Siden den gang har kattebestanden vokst betraktelig, og nå er det om lag 40 katter i området ved Omrestranda.

- Hvis ikke kattene blir fjernet i løpet av kort tid, vil bestanden vokse ytterligere. Det kan medføre et stort formeringsproblem, og neste sommer kan antall katter være doblet - noe vi frykter skal skje, sier Bjørn Brauti og Nils Olav Heltne, som i likhet med Schanche har hytter ved Omrestranda.

Brauti legger til at frustrasjonen og irritasjonen blant hytteeierne i området øker for hver dag som går.

- Kattene er til en stor plage for alle hytteeierne. Noen kvier seg til og med for å tilbringe tid på hytta, på grunn av alle kattene som er i området. Jeg håper virkelig at kommunen nå ser alvoret i situasjonen, og får til en snarlig løsning, sier han oppgitt.

Artikkeltags