I følge VG nett befinner den radikale islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik seg i Syria. På et bilde publisert på Facebook poserer han med et automatvåpen sammen med en annen mann.

I forrige uke skal Mohyeldeen Mohammad ha lastet opp et bilde av seg selv på Facebook der han sitter med et automatvåpen, sammen med en annen, uidentifisert person, skriver VG nett. Bildet er trolig tatt i Syria, der Mohammad skriver at han befinner seg. Det avslører kommentator Per Gudmundsson ved Svenska Dagbladet på sin blogg.

Islamisten fra Larvik har i lengre tid fremstått som en leder i det radikale islamistmiljøet på Østlandet.

I flere videoer som har sirkulert i det norske islamistmiljøet, holder Larvik-mannen taler der han fremstår som en lederskikkelse.

På pannebåndet står den islamske trosbekjennelsen: «Det finnes ingen Gud uten Gud og Mohammed er hans profet».

Poseringen likner på bilder publisert på radikale islamistiske nettsteder og Facebook-sider der radikale islamister poserer med våpen.

Her i Norge har Mohammad ikke tillatelse til å inneha våpenet han er avbildet med.

Dagsavisen skriver at PST i lengre tid har vært klar over at norske muslimer har reist til Syria for å delta i kamphandlingene mot regjeringsstyrkene. Blant de mest profilerte er Mohyeldeen Mohammad.

Mohammad ble kjent for allmennheten etter å ha advart mot et 11. september på norsk jord, under en demonstrasjon i Oslo i februar 2010, mot publisering av en karikaturtegning av profeten Muhammed.

I januar i år var Mohyeldeen Mohammad på nytt sentral i en demonstrasjon, denne gang mot norske soldater i Afghanistan, utenfor Stortinget.

Akkurat hvor i Syria han er, eller hva han gjør der, er ikke PST sikre på, skriver Dagsavisen.