Musikkorps innesperret etter ras ved Farris

Korpsinstruktør Vebjørn Numme sitter rasfast ved Farris sammen med Sandefjord Gutte- og Jentekorps.

Korpsinstruktør Vebjørn Numme sitter rasfast ved Farris sammen med Sandefjord Gutte- og Jentekorps. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Det meldes om oversvømmelse og skader flere steder i Vestfold etter regnet natt til søndag.

DEL

Veien inn til Skautvedt ved Farrris er sperret av flere ras, og ved Hallevannet har to biler og flere fat med diesel falt ned i en bekk ved anlegget til E18-utbyggingen.

Sandefjord Gutte- og Jentekorps har vært på øvelsesweekend på Skautvedt leirsted ved Farris siden lørdag morgen. Søndag morgen fikk de seg en overraskelse da de våknet.

- Vi ventet på at instruktørene og dirigenten skulle komme til oss, men så viste det seg at de ikke klarte å komme inn ved bil, forteller styremedlem i korpset, Joachim Pihl, til ØP Nett.

Da han gikk ut for å se etter instruktørene, oppdaget han at veien inn til leirstedet var rast ut flere steder, og at veien ikke var kjørbar.

- Nå sitter vi fast her, men lider heldigvis ingen nød. Vi har mat nok, og har klart å få inn instruktørene ved å la dem gå til fots rundt rasstedene. Vi fortsetter seminaret i dag, men vet foreløpig ikke hvordan vi skal komme oss ut, forteller Pihl.

14 musikere, to ledere og tre instruktører er på seminaret på Skautvedt, og de har to biler på stedet.

- Bilene får vi garantert ikke med oss, men vi får håpe vi kan klare å gå ut til kjørbar vei gjennom skogen, sier Joachim Pihl.

Søndag formiddag kom det også melding om at to biler og flere dieselfat tilhørende entreprenøren som bygger ut E18 mellom Larvik og Langangen hadde rast ned i en bekk. Mannskaper skal nå være på vei til stedet for å hindre at dieselen forurenser vannet.

Politiet melder også om flere oversvømte veier i Vestfold etter regnet i natt, og ifølge operasjonsleder ved politisentralen i Vestfold, Erik Wendelborg, skal flere biler være tatt av flom.

Artikkeltags