Mye nedbør, men ikke ekstremt

Regnet pøste ned og skapte saktegående trafikk på E-18 mandag ettermiddag.

Regnet pøste ned og skapte saktegående trafikk på E-18 mandag ettermiddag.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Mandag ettermiddag og kveld vil Larvik oppleve ytterkanten av nedbørsområdet som rammer Agder og Telemark.

Mandag ettermiddag pøste regnet ned over Larvik, og trafikken siger sakte på E18 som følge av nedbøren. Er det ekstremværet fra Agder som rammer oss?

- Nei, det er ikke så ille som i Agder. Regnet dere opplever er fra samme nedbørsområde, men dere ligger i ytterkanten av dette området. I motsetning til i Agder er dette regnværet forbigående, og vil opphøre i løpet av kvelden. Det vil komme en del nedbør, men det er ikke ekstremvær, opplyser Ingrid Bentsen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Været vil være ustabilt de kommende dagene.

- Det vil bli regnbyger i morgen også, men ikke på langt nær så mye nedbør som dere opplever i dag. Det vil være utrygt for torden, og overskyet vær. Men igjen vil man oppleve at det letner utover kvelden, sier Bentsen.

Heldigvis vil været komme på bedre tanker nærmere helga.

- På onsdag varsler vi enkelte regnbyger, men pent vær fra onsdag kveld. Man går mot mye bedre vær framover, trøster meteorologen. Til helgen er det enn så lenge meldt strålende solskinn både lørdag og søndag.

Vindmessig vil man komme opp i bris de neste dagene, og temperaturen vil holde seg forholdsvis stabil.

- Temperaturen vil kanskje stige litt til i morgen, men det er ikke snakk om den store endringen. Det vil være kjølig så lenge man opplever nedbør, forklarer Bentsen.

Artikkeltags