Har fått 1.000 kunder på ett år

Artikkelen er over 2 år gammel

Larviksgründerens konsept har suksess i Oslo, Bergen, Trondheim, København og Amsterdam

DEL

Søren Oscar Hellenes fra Larvik er bare 24 år, men har allerede lang fartstid som gründer. For seks år siden gikk han, sammen med klassekamerater, til topps som landets beste Elevbedrift med konseptet Datadong.

Den erfaringen ga mersmak, og i fjor endte  konseptet Lotel i finalen i gründerkonkurransen Venture Cup, der han stilte sammen med fire medelever ved Norges Handelshøyskole.

Lotels forretningsidé er kort fortalt å gjøre det enklest mulig for personer som ønsker å leie ut leiligheten, huset eller hytta gjennom verdenssuksessen AirBNB. De sørger for annonse, vask og å gi kundene det de kaller en total hotellopplevelse.

Nå er Lotel i ferd med å lykkes i den eneste konkurransen som egentlig teller. Virkeligheten. For Hellenes har utviklet Lotel-konseptet videre, slått seg sammen med en dansk Sune Liengård og har allerede skaffet Lotel over 1.000 kunder.

Foredrag i badekåpa

- Det er virkelig moro å oppleve den veksten vi opplever nå, sier Hellenes.

ØP møter Hellenes rett etter at han har holdt et foredrag på Fritzøe Brygge i forbindelse med Gründeruka, som nå er i full gang over hele Vestfold.

Det foredraget kan vi nærmest garantere at de frammøtte vil huske. For Hellenes stilte i badekåpe. Helt i tråd med konseptet han selger.

- Det var faktisk ikke første gang jeg har gjort det. Jeg gjorde det samme for de folkevalgte på Stortinget for to uker siden. Akkurat det er jeg trolig alene om å ha gjort, ler Hellenes.

Lotel-gründere: De fem finalistene i Venture Cup fra Norges Handelshøgskole er fra venstre Jon T. Hegnar, Herman A. Dahl, Bjørnar S. Granerød, Hans L. Falck og Oscar Hellenes fra Larvik

Lotel-gründere: De fem finalistene i Venture Cup fra Norges Handelshøgskole er fra venstre Jon T. Hegnar, Herman A. Dahl, Bjørnar S. Granerød, Hans L. Falck og Oscar Hellenes fra Larvik

- Vil holde på så lenge det er gøy

Hellenes legger ikke skjul på at det er hardt arbeid som ligger bak suksessen. Men fortsatt er arbeidet preget av glede.

- Vi holder på med dette fordi det er gøy. Og når man lykkes er det enda morsommere.

Selv med 1.000 kunder, og en omsetning som i år vil ende rundt på 2,5 millioner kroner er det fortsatt et stykke igjen til selskapet virkelig tjener penger.

- Nå har vi fem ansatte, og leier inn andre tjenester. Selv jobber vi gratis, og lever på sparepenger. Men vi nærmer oss punktet der vi er bærekraftige, sier Hellenes.

- Som å spille bowling med gjerder

Den erfaringen Hellenes tok med seg fra Ungt Entreprenørskap-konkurransen, ville han ikke vært foruten.

- Det var som å spille bowling med gjerder. Man kan prøve seg fram, uten noe risiko. Vi lærte masse, og det er også derfor jeg nå stiller på gründeruka. De erfaringene vi har fått er det flott å kunne dele med andre.

Artikkeltags