Nils Røsholt blir ny ordfører

Av og
Artikkelen er over 15 år gammel

Nils Røsholt har gjennom flere perioder vært Lardals mest folkekjære politiker. Nå inntar han posisjonen som kommunens øverste leder.

DEL

Kabalen er lagt. Senterpartiets Nils Røsholt og Høyres Bjarne Steen har funnet tonen. Med på laget vil de ha Frp og Ivar Marthinsen.

Nils Røsholt traff blink i jakten på ordførerstolen. Nå har jegeren dratt til Rendalen på jakt etter elg. Der samler han energi til å ta fatt på ordførervervet.

Trekløveret har brukt de siste dagene på å finne fellesnevnere i politikken.

– Vi er opptatt av at vi skal ha et godt politisk samarbeid, ikke bare en valgteknisk sammensetning, sier Nils Røsholt, og fortsetter:

– Vi har som felles målsetning at Lardal skal få fart på ting. De andre punktene i partiprogrammene er ikke så betydelige at vi i lille Lardal ikke klarer å komme til enighet om de også, mener Røsholt. Han ønsker ikke å skape store forskjeller mellom partiene.

Nils Røsholt og Senterpartiet ble fridd til av Arbeiderpartiet, men valgte å gå til Høyre.

– Vi var fast bestemt på at vi ville gå en runde med Høyre først. Vi ble raskt enige, og da så vi ingen grunn til å møte Arbeiderpartiet til forhandlinger, sier Røsholt.

– Men det betyr ikke at Arbeiderpartiet og SV er våre motstandere.

Som ny ordfører ønsker Nils Røsholt å spille mer ball med administrasjonen. Ordføreroppgavene skal i stor grad deles mellom Nils Røsholt og varaordfører Bjarne Steen.

– Jeg skal ikke bli den ordføreren som bare sitter på kontoret og venter på at arbeidsoppgavene kommer til meg. Jeg håper Bjarne og jeg kan dele oppgavene mellom oss, og være mer aktive og mer synlige, kommenterer Røsholt fra jaktmarkene. Han mener at han og Bjarne Steen har mange ulike egenskaper, og dermed vil utfylle hverandre godt.

– Hva gjør deg til en god ordfører?

– Jeg har en oppriktig interesse for lokalsamfunnet, sier den vordende ordføreren, som allerede har mange gode ideer om midler for å nå målet.

– Lardal kommune bør så raskt som mulig komme bedre i kontakt med næringslivet, sier Røsholt. Han forbereder bedrifter i Lardal på at de kan vente seg en invitasjon. Han er redd for at mange ser på kommunen og bedriftene i kommunen som motstandere.

Etter at Fremskrittspartiet og Høyre i går kveld signerte en samarbeidsavtale, må firmaet til Nils Røsholt gå videre uten ham.

Også tiden til jakt må forsakes. Det er kanskje Røsholts største bekymring.

I går løftet han geværet over hodet, og gledet seg over to fulltreffere. Han felte ordføreren i Lardal og en av Rendalens store elgokser.

Artikkeltags