– Nok til å drifte neste år også

Hardt arbeid: Peru-komitéene på de forskjellige skolene har jobbet iherdig med å samle inn penger. Fra venstre: Guro Hagen (Re), Halvard Skarpmoen (Re), Charlotte Nilsson (THVS), Markus Hansen (THVS), Anniken Othilie Nilsson Tøssebro (THVS), Åshild Birgitte Pedersen (Holmestrand), Kevin Do (THVS), Karoline Lie (Re), Emilie Lehne Murberg (Holmestrand), Henriette Eriksen (Re) Foto: Truls Lian

Hardt arbeid: Peru-komitéene på de forskjellige skolene har jobbet iherdig med å samle inn penger. Fra venstre: Guro Hagen (Re), Halvard Skarpmoen (Re), Charlotte Nilsson (THVS), Markus Hansen (THVS), Anniken Othilie Nilsson Tøssebro (THVS), Åshild Birgitte Pedersen (Holmestrand), Kevin Do (THVS), Karoline Lie (Re), Emilie Lehne Murberg (Holmestrand), Henriette Eriksen (Re) Foto: Truls Lian Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det ble ingen ny rekord, men årets Peru-aksjon gir uansett nok penger til å drifte barnehjemmet og skolen i ett år framover.

Under en seremoni på Re videregående skole i går overrakte lederne fra de tre forskjellige skolene – Thor Heyerdahl, Holmestrand og Re videregående skoler – sjekkene sine til Prosjekt Peru-grunnlegger Dag Petter Svendsen.

Det koster 1,1 millioner kroner å drifte barnehjemmet og skolen. 786.000 kommer fra de forskjellige skolene – i fjor ble det samlet inn 834.000.

– Det var litt mer i fjor, men det er en veldig bra sum, sier Svendsen.

– Dette er den økonomiske ryggraden i driften av barnehjemmet og skolen. Det Holmestrand, Re og Thor Heyerdahl bidrar med er forskjellen på liv og død for barna.

– Kunne vært større

Thor Heyerdahl er den største skolen, og derfor også den største bidragsyteren til prosjektet. De har fått inn 467.000 kroner.

– Det kunne gjerne vært enda større. Bidraget fra skolen var ikke så stort i år, men det skyldes underskudd, sier Ingjerd Beate Nyhus Larsen, koordinator for Peru-aksjonen på Thor Heyerdahl.

Hun er allikevel fornøyd med summen.

– Men det er bra med penger, og vi kan drifte barnehjemmet og skolen ett år på disse pengene. Vi bruker opp det vi har, og så må vi satse på at vi får like mye neste år.

– Så jeg kunne gjøre noe

Prosjekt Peru ble til ved en tilfeldighet. Svendsen var hospitant på Norges generalkonsulat i Lima i 1990 og 91. Mens han var der, holdt Peru på å kollapse økonomisk og sosialt, på grunn av politisk vold og terrorisme.

– En av konsekvensene var 15.000 foreldreløse barn. De var gatebarn, og offentlig sektor i Peru var ikke i stand til å håndtere det i det hele tatt. Da så jeg at jeg kunne gjøre noe, sier Svendsen.

Holmestrand har vært med på prosjektet i tre år nå, og satte ny rekord med 83.000 innsamlede kroner. En av årsakene til det er at de har opprettet egen Peru-komité.

– Nå har vi tid og mulighet til å være mye mer på, sier Kari Anne Eriksen, koordinator i Holmestrand.

Artikkeltags