NTB: Tilsynssak mot barnevernet etter mulig babyvold

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Stavanger (NTB): Fylkesmannen har kalt inn barnevernet i Stavanger på teppet i forbindelse med en voldssak i et fosterhjem. En tre måneder gammel jente skal være utsatt for vold.

Etter et møte med barnevernet tirsdag har Fylkesmannen i Rogaland avklart at barnet ikke er i fare, skriver Stavanger Aftenblad. Men fungerende avdelingsdirektør hos Fylkesmannen, Lone Merethe Solheim, slår seg ikke til ro med det.

– Påstandene i saken er alvorlige. Vi har derfor valgt å opprette tilsynssak. Vi har bedt om ytterligere opplysninger i saken og vi vil følge saken fortløpende for å forsikre oss om at barnets beste ivaretas på en forsvarlig og god måte, forklarer Solheim.

Fosterfaren til den lille jenta er siktet for vold etter at jenta kom til legevakten 8. juli med kraniebrudd, krampetrekninger og omfattende blødninger i hodet. Faren har forklart at han har falt i trappen, men leger ved Haukeland universitetssjukehus, dit jenta ble sendt for behandling, sier skadene er forenlige med såkalt shaken baby syndrome. Det er skader som oppstår dersom barnet blir kraftig ristet.

Barnevernet varslet politiet, som etterforsker saken. Etter at jenta ble utskrevet fra sykehuset, har hun flyttet hjem til fostermoren, mens fosterfaren midlertidig har flyttet ut. Han har nå to timer daglig samvær under tilsyn. (©NTB)

Artikkeltags