Ny Råstad stasjon i det blå

På go'fot: Senterpartiets Øyvind Hunskaar (t.v.) og Høyres Per-Eivind Johansen var på go'fot med hverandre i flere saker i fylkesutvalget i går, også når det gjelder utsettelse av saken om ny togstasjon på Torp/Råstad.

På go'fot: Senterpartiets Øyvind Hunskaar (t.v.) og Høyres Per-Eivind Johansen var på go'fot med hverandre i flere saker i fylkesutvalget i går, også når det gjelder utsettelse av saken om ny togstasjon på Torp/Råstad. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Senterpartiets Øyvind Hunskaar sørget i fylkesutvalget i går for at etablering av ny togstasjon på Torp/Råstad blir skjøvet ut i det blå. Hunskaar allierte seg med Høyre og Frp og fikk flertall med seks mot fem stemmer på en utsettelse av realitetsbehandlingen.

Bakgrunnen var at saken manglet helhetlige kostnader for fylkeskommunen, ifølge Hunskaar.

- Kostnader til ny atkomst fra Fv 272 til flyplassterminalen, kostnader til eventuell oppjustering av denne veien og netto kostnad for skyttelbuss Råstad-flyplassterminalen er ikke definert eller anvist dekning for, hevdet Hunskaar.

Han mente foreslåtte tiltak for etablering av perrong med parkering, snuplass og atkomst på Råstad, samt ny atkomst til flyplassterminalen, vil kunne kreve en så omfattende planprosess at realisering neppe kan skje innen 1. januar 2008, slik fylkesrådmann Halvard Kausland har lagt opp til.

Og på denne bakgrunn ønsket Hunskaar utsettelse, selv om han syntes selve formålet er greit.

- Jeg synes deler av saksutredningen vitner om hastverk og den er frynsete, la han til. Hunskaar avviste ikke ny stasjon på Råstad, men var usikker på om Råstad er det rette stedet - ut fra den informasjonen som foreligger.

Hunskaars forslag om utsettelse vakte ingen begeistring hos hans kolleger i flertallskonstellasjon, men sammen med Frp og Høyre ble det flertall for utsettelse.

Fylkesrådmann Halvard kausland hadde foreslått at fylkeskommunen skulle forskuttere inntil sju mill. kroner for etablering av midlertidig Torp stasjon på Råstad, med tilhørende anlegg.

SVs Ivar Ramberg har ivret lenge for stasjonen, og sa at saken har versert i tre år.

- Vi har nå mulighet til å etablere en miljøvennlig tilbringertjeneste, som vil bli et konkurransefortrinn for Torp, mente Ramberg. Han ønsket imidlertid at fylkesrådmannen skulle utdype de kostnadsmessige konsekvensene for fylkeskommunen bedre.

Men noen utsettelse støttet han ikke.

Artikkeltags