Gå til sidens hovedinnhold

Ny trailer bom fast uten kjetting

Artikkelen er over 8 år gammel

Enda en vogntogsjåfør gikk i GPS-fella på Rauan-veien.

Les også: Her sto den belgiske traileren bom fast

En litauisk vogntogsjåfør kjørte seg fast på Rauanveien tirsdag formiddag. Der ble kjøretøyet stående i flere timer.

Et av de sikreste tegnene på at det er vinter i Larvik, er utenlandske trailere som setter seg fast på Rauanveien på Bommestad. Tirsdag skjedde det igjen.

Årsaken: Manglende kjettinger på hjulene. Og: En GPS som velger korteste vei og ikke tar høyde for vanskelige kjøreforhold.

- Ingen av dekkene hadde kjetting, og da sjåføren etter hvert fant fram kjettingene han hadde med seg, viste det seg at disse var ødelagt, forteller ØP-journalist Elisabeth Løsnæs, som var på stedet.

- Det var GPS-en som ledet ham til Rauanveien, legger hun til.

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 10.30. Da hadde vogntoget stått fast i over en time allerede. Ved 11.30-tiden fikk hjulene endelig tak.

- Vi transporterer kjøretøyet til egnet sted. Der vil vi kontrollere kjettingene og passe på at han ikke kjører videre uten tilstrekkelig veigrep, opplyser operasjonsleder Tom Jakobsen i Vestfold politidistrikt til ØP Nett.

Utenlandske trailere begir seg stadig innover veien fra E18 ved Bommestad og til Hegdal industriområde i Larvik, på tross av det står et stort skilt som advarer trailersjåfører på både engelsk og tysk mot å kjøre veien.

Det er bruk av GPS som gjør at sjåførene kjører inn på veien, i stedet for å bruke en bredere vei inn til industriområdet.

En nabo i området, som ØP Nett snakket med tidligere i vinter, sa at hendelser som dette langt fra er sjeldne på strekningen.

- Skiltet blir stadig oversett av sjåførene, og vi opplever gang på gang at trailere setter seg fast her, sier mannen.

- Skiltet burde stått nærmere Bommestad, uten at jeg er sikker på at det hadde hjulpet, sier han til avisa.