Her tjuvjakter de i fuglereservatet på Mølen

Gjennom en kraftig medbrakt Nikon-kikkert kunne Anders Faugstad Mæland iaktta tjuvjegerne på «nært hold».

Gjennom en kraftig medbrakt Nikon-kikkert kunne Anders Faugstad Mæland iaktta tjuvjegerne på «nært hold». Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Flere skudd fra fuglereservatet på Mølen gjorde Anders Faugstad Mæland fra Larvik og Knut Arne Monrad fra Hemskogen oppmerksomme på at det var tjuvjegere i området.

DEL

Ved åttetiden fredag var de to på vei ned på Mølen like sør for Helgeroa i Brunlanes i Larvik for å observere trekkfugl.

- Da vi kom ned på Mølen, oppdaget vi tre jegere som hadde gått i land på vestsiden av Fugleøyrogn, på vestspissen av Mølen. Tjuvjegerne hadde lagt ut kanskje nærmere 20 lokkeender. De siktet og skjøt etter fugl i retning mot Mølenodden, men også i retningen hvor vi oppholdt oss. De hadde nok holdt på en stund før vi kom. Vi gjorde anrop, men de tok ikke notis av oss, de fortsatte å sikte mot oss, men skjøt ikke, sier Anders Faugstad Mæland fra Larvik opprørt til op.no.

Gjennom en kraftig medbrakt Nikon-kikkert kunne han iaktta tjuvjegerne på «nært hold».

De tre mennene i alderen fra 30-50 år oppholdt seg på holmen rundt 40 minutter før de samlet sammen lokkeendene, jumpet opp i en hvit liten plastbåt, og satte kursen mot Helgeroa.

- De hoppet om bord i en hvit Seabird 600 med en 9,9 HK Evinrudemotor. Båten var uregistrert, sier Mæland som kan gi en god beskrivelse av de tre mennene med gevær.

Se flere bilder av tjuvjegerne her!

Fredet fugl i området

- Jeg fikk tatt en serie bilder av dem. Selv om det var forholdsvis mørkt, er det nok være mulig å gjenkjenne i hvert fall den ene på bildene. De to andre hadde dekket til ansiktene med finlandshetter.

Hele området fra Mølen til Omlid samt Fugleøyrogn og Fugløya er fredede områder, og hvor det er ulovlig å drive jakt, opplyser Mæland. Dette er tydelig skiltet på flere steder.

- Det er mye fugl i området siden det er grunt. Det oppholder seg også mange sjeldne og fredede arter i området, som for eksempel sjøørre. Det registreres jevnlig fugl her ute, Mølen er et av de beste stedene i landet.

- Det er i tillegg graverende at de sikter og skyter i vår retning. Dette er et område hvor det oppholder seg mange turgåere og joggere. Jeg har sett mye rar jakting, men maken til lav jegermoral skal man lete lenge etter. Dette var helt vanvittig oppførsel. Verken Monrad eller jeg har sett maken, sier Mæland.

Varslet politi

Han tok straks kontakt med både politi og representant for Statens naturoppsyn.

Operasjonsleder ved politiet i Vestfold, Anne Meyer bekrefter henvendelsen.

- Vi fikk melding fredag morgen, og sendte umiddelbart ut en patrulje. Da patruljen kom fram, fant de ingen som svarte til beskrivelsen. Vi har også vært i kontakt med Kystvakten, som heller ikke har gjort noen observasjoner. Det er derfor ikke opprettet noen sak på forholdet, sier Meyer til Østlands-Posten.

- Det er ikke første gang vi har sett tjuvjegere her ute. Vi har også sett jegere ute i mørket med kraftige lommelykter. Dette føyer seg inn i rekken av jegere med dårlig jaktmoral, sier Mæland.

LES OGSÅ:

(Sandefjords Blad)  

Artikkeltags