Flere husvegger, garasjer og hagegjerder på Langestrand ble tagget med blå spraymaling natt til lørdag. Saken er politianmeldt.

Det var flere huseiere som våknet med skriften på veggen lørdag morgen. Flere fortvilte huseiere opplevde at enten husveggen, garasjen, hagegjerdet eller terrassen var tilgriset med blå spraymaling.

- Et par steder er det tegnet en diger penis. Andre steder står det skrevet ord som «Herpes» eller «Lusifer». Jeg har også blitt fortalt at en bil er blir nedtagget, sier Nanne Nielsen som bor i fjerde etasje i Kirkegaten 13 (tidligere Pers kjøkken).

De andre berørte huseiere har adresse i Nedre Damsbakken, forteller Nielsen.

- Dette er jo ganske fortvilet. Malingen på fasaden vår lar seg ikke lett vaske av, der er benyttet en spesiell murfinish. Så det er mulig at hele fasaden må legges på nytt, uten at jeg vet alt om dette. Det er ikke spesielt moro å pusse opp og gjøre det fint, når vandaler gjør slikt som dette, sier Nielsen fortvilet.

Ingen skal, etter det Nielsen vet, ha hørt eller sett noe unormalt på Langestrand natt til lørdag. Og ingen vitner har foreløpig meldt seg.

- Det er jo vanskelig å si om det kun dreier seg om én person som har gjort dette. Men folk oppe i gaten her skal ha en mistanke til en navngitt person, men dette får politiet ta seg av. Vi har anmeldt forholdet, avslutter Nanne Nielsen.

- Politiet ser en klar sammenheng i disse forholdene, og tror at det kan dreie seg om samme person som står bak alle taggingene. Vi vil opprette en sak og etterforske på vanlig måte, sier operasjonsleder ved politiet i Vestfold Johs Nysæter til ØP Nett lørdag ettermiddag.