Over 600 søkere til Farris Bad

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Per Christian Andersen og Sofie Lindh Berglund kan plukke fra øverste hylle når de nå er i gang med å ansette 110-120 mennesker til Farris Bad.

I andre etasje i kontorlokalene til Farris Bad er det stor aktivitet om dagen. Hotellsjefen og hans foreløpige stab holder for tiden til i administrasjonsområdet til Treschow Fritzøe. Jenter og gutter, unge og gamle går inn til jobbintervju og ut med et felles mål - å bli ansatt på Farris Bad.

- Jeg hadde regnet med maks 300 søkere. Så ble det over det dobbelte. Det er helt fantastisk, sier hotellsjef Per Christian Andersen.

Foran han ligger et fet søkerbunke. Over 600 søknader har hotellet fått inn på ulike stillinger de har lyst ut tidligere i høst.

Spredningen blant søkerne er stor, både geografisk og aldersmessig. Bakgrunnen til søkerne er også svært ulik. Samtlige søkere er i jobb og mange kommer fra reiselivsbransjen, men det finnes også lærere, ingeniører, selgere, økonomer og rørleggere i bunken, for å nevne noen.

- Jeg får mange telefoner. Jeg skal jobbe på Farris Bad! sier folk. Andre ringer og sier at de har bestemt seg for å flytte tilbake til Larvik, for å jobbe på Farris Bad. Det er en stolthet ved å jobbe der allerede. Det har nok noe med den optimismen og positive tankegangen som Larvik er inne i. Folk er på jakt etter en spennende jobb og å leve det gode liv i Larvik, sier hotellsjefen fornøyd.

Selv kunne han ønske han fikk hilst på alle søkerne.

- Det lar seg ikke gjøre. Men jeg skal hilse på alle som kommer til jobbintervju, sier han bestemt.

Sofie Lindh Berglund har jobbet i hotellkjeden Choice i Sverige i åtte år, og har nå fått jobben som driftssjef ved hotellet. For en uke sien flyttet den svenske 27-åringen til Larvik. Hun er med på den hektiske rekrutteringen.

- Jeg sier at vi har et hav av smaragder å velge blant. Både nye og ferske, men også mer erfarne og mode. Nå gjelder det å finne en balanse blant de ansatte. Det viktigste når vi skal ansatte er innstillingen man har, mener hun.

Hotellsjefen anslår å skrive kontrakt med 100 til 120 mennesker til å begynne med.

- I salgsavdelingen er nesten alle ansatte på plass. Der gjenstår kun én aktivitets- og eventansvarlig. Til den stillingen har vi 30 søkere, forteller driftssjefen.

Videre kan hun fortelle at det er 40 søkere til stillingen som teknisk sjef. Flest søkere er det til resepsjon, servitør og kurs og konferanssstillingene. Over 50 søkere til spaterapeuter. Der er det nesten 200 søkere til 15 stillinger. Over 100 mennesker ønsker å jobbe som servitør på hotellet.

- Vi er ydmyke i forhold til å bygge en kultur folk trives i. Mange av søkerne er i gode posisjoner i andre storbyer og er villig til å gå ned på ansvar så lenge de får en fot innenfor. Det er en enorm interesse fra folk som bor i Larvik, men vi har søkere fra hele landet og til og med noen fra Tyskland og Sverige, sier hotellsjefen.

- Hvordan gjør dere utvelgelsen?

- Gjennom en rekke intervjuer. Av alle søkerne så skal vi prøve å ta inn halvparten til intervju, sier Andersen, som anslår å bruke 45 minutter per søker, det vil si 250 timer eller over ti døgn kontinuerlig med intervjuer i disse dager.

- Vi holder på fra morgen til kveld, bekrefter han.

- Hva er de viktigste kvalifikasjonene til de som skal jobbe på Farris Bad?

- Målet er å skape en flott arbeidsplass i Larvik med de rette menneskene. Vi ser etter motivasjon, kombinasjon av lang og sulten erfaring og personlige egenskaper. Vi ønsker at de ansatte skal ha lidenskap, være ekte og personlig, som er de tre verdiene som vil prege Farris Bad, sier Andersen.

Nå er han inne i en kritisk måned.

- Siden hotellet åpner 5. mars må vi få gjort en del avklaringer ganske snart, slik at folk rekker å si opp jobbene sine. Vi regner med å ha de fleste avtaler på plass i løpet av desember og noen i januar, avslutter Andersen.

Artikkeltags