Pekte ut Lågendalsmannen i Kristin-saken

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Kristin-saken fra august 1999 er ikke oppklart. I kveld ble det fokusert på saken på TV-Norge.

DEL

I kveldens Krimkommisjonen på TV Norge fastslo psykiater og profiler Ulf Åsgård at den mye omtalte Lågendalsmannen er Kristins drapsmann.

5. august stoppet livet på Mørk. 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet drept i et skogholt på Mørk. Foreløpig er ingen drapsmann tatt og dømt i saken.

Men pappa Roar Juel Johannessen har aldri gitt opp håpet om at drapsmannen skal måtte stå til rette for ugjerningen. I fem år har han jobbet kontinuerlig for å få politiet til å gjenoppta saken. Uten å lykkes.

I kveld håper han på gjennombrudd.

- I kveldens program legges det til tre nye observasjoner av den såkalte Lågendalsmannen. Vitner som ennå ikke er avhørt av politiet. Og naturlig nok synes de dette er rart. Kan det være en svikt fra politiets side? undrer Juel Johannessen.

Det er den kjente svenske psykiater og profiler med lang fartstid blant annet i FBI, Ulf Åsgård, som er hentet inn i saken, og som tegner et tydelig bilde av gjerningsmannen gjennom funn og vitneobservasjoner.

- Han er skråsikker på at den tidligere mye omtalte Lågendalsmannen og Kurudmannen er samme person og gjerningsmannen, sier programleder Per Asle Rustad.

Men om politiet vil gjenoppta saken, vites ikke.

- Det er avhengig av om det kommer nye momenter fram i saken. Det mener vi det gjør i dette programmet, sier Juel Johannessen.

- Jeg får telefoner ukentlig fra folk som har sett noe, men som ikke er avhørt i saken. Seinest tirsdag kveld fikk jeg en telefon fra en person som hadde sett mannen på moped den aktuelle kvelden 5. august, legger han til.

Den svenske psykiateren legger også vekt på at den ene øreringen til Kristin var borte og aldri er blitt funnet. Han mener dette er trofeet drapsmannen har tatt med seg og tatt vare på.

- Vi snakker om en syk mann som er i ubalanse og som hater kvinner. Dessverre var det Kristin som var det tilfeldige offeret, sier Åsgård i programmet.

TV Norge oppretter en direkte tipslinje etter programmet, og henviser også publikum til å ta kontakt med politiet.

- Det er ingen tvil om at det vi nå tar opp i programmet, må det gjøres noe med. Vi snakker faktisk om et uoppklart barnedrap, avslutter programleder Per Asle Rustad.

Artikkeltags