Gå til sidens hovedinnhold

Plaster-debatten raser på nett

Artikkelen er over 7 år gammel

Har plastrene virkning eller er det humbug - hva mener du?

ØP har den siste tiden satt søkelyset på effekten av LifeWave-plastre. Distributørene hevder at plastrene skal gi mer energi, mindre smerte og bedre utseende.

– Fullstendig på jordet, sa fysioterapeut Marianne Frydenlund i Larvik til ØP da saken ble omtalt første gang.

LES OGSÅ: Advarer mot «vidunderplaster»

Mens andre hevder at plastrene endrer liv.

– Det stemmer ikke at det ikke fungerer, plastrene har endret livene våre, uttalte et samboerpar fra Sandefjord.

LES OGSÅ: Hevder plastrene gjør dem friske

Over 170 kommentarer

Debatten har rast på kommentarfeltet siden den første saken ble lagt ut på nett. Det er kommet inn 70 kommentarer på den første saken og 103 innlegg på den andre.

«Har selv prøvd dette da jeg sliter med senebetennelse i begge armene og gjort dette de siste 4-5årene. Har prøvd mye forskjellig av alternative behandlinger og legemidler. Og disse plastrene fjernet den ikke, men det lindret smertene ganske mye slik at jeg ikke lenger var plagsomt og hindret meg», skriver en leser.

«Min eks samboer har slitt med kroniske smerter i mer enn 10 år og overbeveglige ledd, var ofte sykmeldt fra jobben, fikk beskjed av sin fastlege at hun måtte lære seg å leve med smertene.. 2-3 mnd med bruken av LifeWave plastrene så har hun ikke hatt smerter på over 2 år» er en av solskinnshistoriene som kommer fram om plastret.

Peker på placeboeffekt

Men ikke alle er enige i at plastrene har en effekt.

«Når det gjelder produktene så kjenner jeg ikke dem, men jeg må si de høres veldig lite troverdige ut. Jeg tror det er mange som ikke forstår hvor kraftig placeboeffekten kan være - hele "alternativ" industrien lever jo godt på denne. Om noen blir bedre eller bra av placebo så er det ikke noe feil med det - det som er feil er at noen grådig skal loppe folk for penger i prosessen», skriver en leser.

De fleste kritikerne peker på at plastrene ikke har noen medisinsk bevist effekt.

«Dere som promoterer dette plasteret kommer også med ekstraordinære påstander uten noen form for bevis. Det eneste dere kommer med er personlige anekdoter. Noe som er det farligste av alt i kampen mot kunnskapsløsheten.»

Hva mener du om saken? Si din mening her!