Populær kostholdkonferanse

Mye kunnskap: Erik Hexeberg (t.v.) Pål Jåbekk, Sofie Hexeberg og Tore Jardar Wirgenes holdt foredrag på kostholdskonferansen. I midten leder i Kostreform Vestfold Camilla Maktabi.

Mye kunnskap: Erik Hexeberg (t.v.) Pål Jåbekk, Sofie Hexeberg og Tore Jardar Wirgenes holdt foredrag på kostholdskonferansen. I midten leder i Kostreform Vestfold Camilla Maktabi. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Lørdag arrangerte Kostreform Vestfold en konferanse med fokus på helse og ønsket om et friskere liv og høyere livskvalitet.

Erik Hexeberg, lege dr.med er spesialist i indremedisin og holdt foredraget «Kan vi stole på Helsedirektoratets informasjon og råd om ernæring og helse?».

- I de siste 50 årene har vi fått høre at vi anbefales å spise mindre kolestrol. Egg og reker skal vi være forsiktige med, sier han og legger til:

- Det er ingen sammenheng mellom kolestrol, sykdom og død.

Med andre ord mener han at Helsedirektoratets informasjon er feil.

- Det er minimal effekt på kolestrol av å spise kolestrol. Kroppen lager det, alle cellene i kroppen vår produserer det, sier han.

Han har brukt litteraturen «Kostråd for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer», «Utviklingen i norsk kosthold» og «Norkost3» for å dokumentene påstandene han kommer med under foredraget.

Han synes det er skremmende hvordan Helsedirektoratet går ut og råder befolkningen om hva de skal og ikke skal spise.

- De har lett etter en sammenheng i 50 år, men de finner den ikke, sier han.

Hexeberg snakker også om fett, og hvordan Helsedirektoratet råder oss til å spise mindre av det.

- Vi anbefales å spise mindre fett. Vi har fått høre at inntaket av mettet fett må reduseres, og at vi burde holder oss unna feite meieriprodukter, sier han.

Han driver Hexeberg Klinikken sammen med Sofie Hexeberg, og han er en av Norges mest kjente lavkarbo profiler.

- Tallene Helsedirektoratet legger frem viser at vi ikke spiser mer mettet fett nå enn hva vi gjorde før. Man burde ikke være så skråsikker på de rådene man har gitt, sier han.

Konferansen vil belyse årsakssammenhengen mellom hjerte- og karsykdom, diabetes, kreft, overvekt, allergier, demens, astma og matintoleranse og den moderne og industriproduserte maten.

- Vi spiser mat som er så fjernt fra det dyret mennesket er ment til å spise, sier leder av Kostreform Vestfold, Camilla Maktabi.

Hun mener at karbohydratredusert mat er det beste for kroppen vår.

- Spis naturlig mat. Det beste er det uten innholdsfortegnelse.

Maktabi stiller spørsmål ved at Pizza Grandiosa har fått nøkkelhullsmerke.

- Når Pizza Grandiosa får nøkkelhullsmerke, da er det noe galt. Er det sunnere enn en kotelett? spør hun.

Hun synes det er skremmende utviklingen i Norge er skremmende.

- Vi blir sykere og sykere, og feitere og feitere. Folk dør av maten de spiser. Jeg kan ikke forstå at myndighetene repeterer og repeterer at vi skal spise mindre fett og mer grovt korn. De har jo ikke noe forskning som beviser at det er riktig.

160 deltok på konferansen lørdag, og 50 stod på venteliste.

- Jeg synes det er overveldende at så mange kom, sier Maktabi.

Erik Hexeberg, Sofie Hexeberg, Tore Jardar Wirgenes og Pål Jåbekk holdt foredrag.

- Det var ikke bare medlemmer som var her. Det var også vanlige mennesker som ikke spiser lavkarbo. Nå har de kanskje fått noe å tenke på.

Hun ønsker velkommen til et åpnet møte på Grand Hotel Farris den 9. april.

- Da kan folk komme å dele erfaringer siden konferansen, og det vil blant annet være en lege og en ernæringsfysiolog tilstede som kan svare på spørsmål, sier hun.

Artikkeltags