Kong Harald og Dronning Sonjas eldste barn er nemlig ikke offisielt medlem av kongefamilien etter at hun giftet seg med Ari Behn i 2002.

Märtha Louise (født 22. september 1971 på Rikshospitalet i Oslo) er kong Harald og dronning Sonjas eldste barn, og kronprins Haakons søster. Hun er oppkalt etter sin farmor, kronprinsesse Märtha, og etter sin tippoldemor, kong Haakons mor, dronning Louise.

Ved en grunnlovsendring i 1990 ble hun arveberettiget til tronen, men som en overgangsordning ble det bestemt at mann går foran kvinne for dem som er født før 1990, men hun kom dermed inn i arverekkefølgen.

Hun hadde tidligere tiltaleformen Hennes Kongelige Høyhet, men ga offisielt avkall på tiltaleformen den 1. februar 2002, som følge av at hun ønsket å være selvstendig næringsdrivende. Hennes nåværende tittel, og også fulle navn etter inngått ekteskap, er prinsesse Märtha Louise. Hun har ikke i Norge noen tiltaleform.

Prinsesse Märtha Louise er utdannet fysioterapeut, har studert litteratur ved Universitetet i Oxford i England, og har også tatt undervisning i rosenterapi. Hun har gjennom hele ungdommen vært spesielt opptatt av hester, men la opp som konkurranserytter i 2000.

13. desember 2001 forlovet Märtha Louise seg med forfatteren Ari Behn. Bryllupet fant sted i Trondheim den 24. mai 2002. Prinsessen og Ari Behn har tre barn: Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah. De er bosatt i Lommedalen i Bærum utenfor Oslo.

(Kilde: Wikipedia)