Resultatløs leting i brannruinene

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

En 76 år gammel kvinne er fortsatt savnet etter den kraftige brannen i hovedhuset til et tidligere småbruk i Tjølling fredag. Lørdag søkte en hund fra Kripos på branntomta etter spor. Les også: Søker etter savnet kvinne i brannruinene lørdag - Brannen i Tjølling blusset opp igjen fredag kveld

- Søket i dag er avsluttet, og det ble ikke funnet noe konkret i forhold til om det kan ha vært noen i huset da det brant ned, forteller operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Anne Meyer, til ØP Nett lørdag kveld.

- Politiet vil også sette inn andre hunder i søket på branntomta, men det blir ikke gjort før mandag, sier hun til avisa.

Politiet i Larvik og Kripos søkte hele lørdag etter den savnede 76 år gamle kvinnen som politiet tror kan ha omkommet under den kraftige brannen på Eftang i Tjølling fredag morgen.

Litt før klokken 13 ankom tjenestemenn fra Kripos stedet med en hund som er trent til å søke etter døde personer i brannruiner.

- Vi vil nå sette inn hunden i søket for å forsøke å få konstatert om det ligger en død person i ruinene, sa Arne Kristoffersen fra krimseksjonen ved politiet i Larvik til ØP Nett lørdag formiddag.

- Varsler den, kommer vi til å grave på stedet, og hvis den ikke varsler vil vi likevel sette i gang graving for å se om vi kan finne levninger etter personer, sa han.

Kristoffersen sa at eventuelle levninger i branntomta trolig blir krevende å finne på grunn av ødeleggelsene.

- Det er nesten ingen ting igjen her, sa Kristoffersen til avisa, og han la til at årsaken til brannen trolig også blir vanskelig å finne på grunn av ødeleggelsene.

Han sa også at han fortsatt håper at kvinnen kan være et annet sted og ikke gitt livstegn fra seg, men at leting etter kvinnen på andre stedet så langt ikke har gitt resultat.

Den 76 år gamle kvinnen som bodde i hovedhuset på småbruket som brant ned til grunnen fredag ble meldt er savnet etter brannen. Det ble raskt konstatert at kvinnen ikke var mulig å få tak i, og politiet mistenker at hun kan ha vært i huset og har omkommet i brannen.

På grunn av varme i brannruinene har ikke politiet kunnet sette i gang søk før lørdag. Fredag kveld blusset brannen opp igjen, men ble raskt slukket.

Beredskapsleder Jan Olav Vagle fra brannvesenet i Larvik sa til avisa lørdag formiddag faren for å ødelegge spor har ført til at brannvesenet ikke har kunnet gjennomføre etterslukking så godt som man bruker å gjøre.

- Vi forsøker nå å dra rester på branntomta fra hverandre for å forsøke å kjøle stedet ned ytterligere, og ikke minst slik at hunden kan klare å gjennomføre søk, sa han.

- Ellers var det ikke krevende å slukke brannen fredag, men altså krevende å få kjølt brannstedet ned, sa han.

Politiet sier altså lørdag kveld at det ikke er gjort aktuelle funn på branntomta, men ØPs fotograf på stedet kunne observere at hunden gjorde markeringer. Det ble også, så langt vår fotograf kunne observere, hentet ut materiale fra stedet der hunden markerte.

Artikkeltags