Rev 96 år med historie

OVER OG UT: Haralds gate 8 ble 96 år gammel. Inne i det lille som er igjen på hjørnet skimtes en erverdig gammel trapp. Nå blir det Kvart 9 med leiligheter og næring.FOTO: Henning Rugsveen

OVER OG UT: Haralds gate 8 ble 96 år gammel. Inne i det lille som er igjen på hjørnet skimtes en erverdig gammel trapp. Nå blir det Kvart 9 med leiligheter og næring.FOTO: Henning Rugsveen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Haralds gate 8 er historie i nåværende form. Denne uken måtte bygningen fra 1918 gi tapt for gravemaskiner og nye leiligheter.

Haralds gate 8 ble bygget av Pinsemenigheten Betania i 1918. Planene om nytt forsamlingslokale startet allerede i 1916, og pinseaften to år senere kunne lokalet innvies.

Menighetens kasserer, kjøpmann Henrik Henriksen Wiik, kunne ifølge lokalhistoriewiki.no til slutt legge fram et regnskap som viste et totalkostnad på 32.000 kroner.

I 1992 flyttet pinsemenigheten til sitt nåværende bygg i Dr. Holms vei, etter å ha vokst seg ut av Haralds gate 8, som både var forsamlingslokale, menighetskontor og huset BeLa radio. Haralds gate 8 og resten av kvartalet rives for å gjøre plass til 53 leiligheter og 1.500 kvadratmeter til næringsvirksomhet i det som heter Kvartal 9.

Artikkeltags