Riksadvokaten pusher Kristin-saken

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Riksadvokaten ber politiet i Larvik prioritere Kristin-saken og gjennomgå alle nye opplysninger som kom fram etter TV-programmet Krimkommisjonen.

DEL

Politiet i Larvik har fått brev fra Riksadvokaten med beskjed om at de nye tipsene som kom i kjølvannet av TV-programmet ble vist i begynnelsen av oktober, skal gjennomgås. I brevet påpekes viktigheten av at politiet jobber med tipsene.

I Larvik har de jobbet med saken kontinuerlig, men på grunn av flere store saker de siste månedene, har man tidvis måttet prioritere andre løpende saker. Nå settes det av tid til den uoppklarte drapssaken fra 1999.

- Det er ryddet tid til å jobbe unna de elementene som dukket opp etter programmet, bekrefter politistasjonssjef Gunnar Orskaug.

Politiførstebetjent Tom Olaisen har allerede gjennomgått flere av tipsene som er meldt inn.

- Kristin-saken har hatt prioritet hele tiden, men så har Rakel Pettersen-saken, ranet og legemsbeskadigelsessaker kommet i mellomtiden, opplyser han.

Så langt er det ikke kommet inn opplysninger som kan gi et gjennombrudd i den ni år gamle drapssaken.

Flere av tipsene dreier seg om en mann på moped, og opplysningene kan i større grad bidra til å plassere den såkalte Lågendalsmannen eller Kurudmannen i tid og sted rundt drapstidspunktet om kvelden den 5. august 1999.

Nå ber altså Riksadvokaten om fortgang i gjennomgangen av de nye opplysningene.

- Det tar vi selvfølgelig tak i. Dette er en sak vi gjerne skulle fått oppklart, påpeker Orskaug, som legger til at flere av opplysningene allerede er gjennomgått.

Riksadvokaten var i går ikke tilgjengelig for kommentar angående Kristin-saken.

12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet drept på Mørk om kvelden den 5. august 1999. En mann ble dømt for drapet i tingretten, men ble senere frikjent ved såkalt kontorforretning i lagmannsretten.

Drapet er fortsatt uoppklart.

Artikkeltags