Fem personer døde da bil kjørte i fjellveggen

Foto: RA

Foto: RA

Artikkelen er over 1 år gammel

RJUKAN: Politiet bekrefter at alle de fem personene som satt i bilen omkom i den alvorlige ulykken på Rjukan, søndag ettermiddag.

DEL

(Telemarksavisa) Politiet opplyste ved 17-tiden søndag at fire personer mistet livet og at en person var fløyet til sykehus. Kort tid senere ble det bekreftet at også den femte personen var død.

– Personen som ble flydd til Ullevål sykehus etter trafikkulykken, døde dessverre som følge av skadene. Alle de fem som var i bilen da ulykken skjedde, er bekreftet omkommet. Politiets kriminalteknikere har kommet fram til ulykkesstedet, melder politiet klokken 17.30, søndag kveld.

Politiet har fått opplyst fra vitner at en annen bil, mulig grå eller blå Audi A3, var tidlig på stedet etter ulykken. Politiet har ikke vært i kontakt med dem som var i denne bilen, og ønsker å komme i kontakt med dem som var i denne bilen. De kan ta kontakt med politiet på 02800.

Kjørte i fjellveggen

Det var ved 14-tiden, søndag ettermiddag, at nødetatene fikk melding om at en bil hadde kjørt i fjellveggen. Bilen var på vei nedover i retning Rjukan på fylkesvei 651, da den kjørte av veien i en skarp 180 graders venstresving. Minst en av de fem i bilen satt fastklemt.

Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsaken til utforkjøringen. Både ulykkesgruppen til Statens vegvesen og kriminalteknikere er på plass for å forsøke å finne svar på det.

Politiet kjenner til hvem som eier bilen, og jobber med å komme i kontakt med pårørende. De jobber også med å avhøre vitner og komme i kontakt med flere som kan forklare hva som har skjedd.

– Det er en bil som har kjørt inn i en fjellvegg, utover det vet vi ikke mer om hva som har skjedd. Om noen har opplysninger til politiet, ønsker vi at de tar kontakt med oss, sier Hunshamar.

Blir stengt på stedet

Både ulykkesgruppen til Statens vegvesen og kriminalteknikere er sammen med luftambulanse sendt til ulykkesstedet.

Inntil videre får ingen passere ned til Rjukan fra Gaustatoppen, og heller ikke opp fra Rjukan langs fylkesvei 651, mens nødetatene jobber på stedet.

– Dette er en meget alvorlig ulykke, og veien vil bli stengt i lang tid, sier Hunshamar.

– Det var i siste svingen på vei ned fra fjellet at bilen kjørte ut av veien og traff fjellveggen, sier TAs fotograf på stedet.

Artikkeltags