Russetoget i Larvik avvikles: – Folk slipper å reise en ekstra tur til byen for egentlig å bare bli skuffet

Siste russetog: Fjorårets russetog var trolig det aller siste i en lang tradisjon i Larvik.

Siste russetog: Fjorårets russetog var trolig det aller siste i en lang tradisjon i Larvik. Foto:

De siste års russetog har fått stadig mer kritikk for å være innholdsløse og ha liten underholdningsverdi. Nå har 17.mai-komiteen tatt konsekvensen, og avvikler en mangeårig tradisjon i Larvik.

DEL

– Vi synes det er liten vits i å ha et eget russetog når det ikke legges mer arbeid i det enn det er gjort de siste årene, sier komiteens leder Thomas Løvald.

– Derfor blir det tradisjonelle russetoget nå avviklet, så slipper foreldre og andre å reise en ekstra tur til byen for egentlig bare å bli skuffet. Mange har jo også mye annet de ønsker å gjøre i løpet av ettermiddagen, sier han.

Hvor mange år russetoget i Larvik har eksistert har vi ikke klart å finne ut, men tradisjonen er mange tiår gammel, og blir fra i år altså historie.

Les også: Platt og kjedelig hurtigtog fra russen

Inn i Borgertoget

Årets 17.mai-komite hadde sitt andre møte torsdag kveld i Sliperiet. På agendaen sto blant annet hvilken deltakelse russen skal ha i den offisielle feiringen av nasjonaldagen i Larvik.

Støtter avvikling: Vicerussepresident Adrian Tejan-Jalloh og festformann hos russen, Amalie Aarud, sier det nå er på tide å avvikle det tradisjonelle russetoget.

Støtter avvikling: Vicerussepresident Adrian Tejan-Jalloh og festformann hos russen, Amalie Aarud, sier det nå er på tide å avvikle det tradisjonelle russetoget. Foto:

– Vi har nå bestemt at russen i stedet for å ha eget tog skal få sin plass bakerst i borgertoget. Der vil de kunne utfolde seg slik de ønsker, og de vil jo da også få et langt større publikum, sier Thomas Løvald.

Les også: Nytt hurtigtog fra russen

Løvald sier at russen får lov til å ha med seg ett kjøretøy, og at han håper at de klarer å lage ablegøyer som underholder de som står langs ruten.

– Jeg tror dette vil være en god løsning, både for publikum og for russen selv. Vi gleder oss til å få dem med i borgertoget, sier han.

Russepresidentens tale vil i år da bli holdt i Bøkeskogen, rett etter at borgertoget er avsluttet.

– Dermed når også presidentens tale langt flere enn den har gjort til nå, legger han til.

Russen enig

Viserussepresident Adrian Tejan-Jalloh og festformann hos årets russ, Amalie Aarud, er medlemmer i årets 17.mai-komite, og de sier at beslutningen om å avvikle det tradisjonelle russetoget er riktig.

– Det var på tide at det skjedde en endring. Vi har opplevd at engasjementet hos russen stadig har blitt dårligere, og det som har blitt presentert de siste årene har ikke vært bra, sier de to.

Årets 17.mai komite: Foran: Amalie Aarud og Adrian Tejan-Jalloh. Bakerst: Erling Sandford, Lars Henry Johnsen, Terje Anthonsen og Silje Strømberg. Stående på gulvet fra venstre: Ann Kristin Licina, Ellen Marthinsen, Eigil Jensen, Tomas Løvald, Solfrid Midtvik Aronsen, Ellen-Sofie D. Andersen, Trygve Bruun og Mona Gudem Kristiansen. Karin Wallin fra politiet og Knut Zakariassen fra kirken var ikke til stede da bildet ble tatt.

Årets 17.mai komite: Foran: Amalie Aarud og Adrian Tejan-Jalloh. Bakerst: Erling Sandford, Lars Henry Johnsen, Terje Anthonsen og Silje Strømberg. Stående på gulvet fra venstre: Ann Kristin Licina, Ellen Marthinsen, Eigil Jensen, Tomas Løvald, Solfrid Midtvik Aronsen, Ellen-Sofie D. Andersen, Trygve Bruun og Mona Gudem Kristiansen. Karin Wallin fra politiet og Knut Zakariassen fra kirken var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:

– Det å legge russetoget bakerst i borgertoget blir et siste forsøk på å få russen til å presentere seg slik folk har vært vant til gjennom mange år tidligere. Vi håper interessen hos russen for å gjøre det vil øke med den nye løsningen, sier de to.

Tejan-Jalloh og Aarud sier at denne løsningen er diskutert både i årets russestyre og blant russ på skolen.

– Dette er noe alle vi har snakket med er svært positive til. Russen er enig med 17.mai-komiteen om denne løsningen, sier de.

Buss- og russebilpark ved Bøkeskogen

Nytt av året blir også at russen blir invitert til å kjøre busser og russebiler opp til den nye parkeringen som etableres tvers av Lovisenlund stadion.

– Her får russen mulighet til å vise fram kjøretøyene sine etter at borgertoget er ferdig. Dette bør bli et morsomt underholdningsinnslag på ettermiddagen, sier Thomas Løvald.

– Vi setter imidlertid et krav til at de som ønsker å være med på dette også stiller i borgertoget, og at de på forhånd leverer inn en redegjørelse på hva de skal presentere i toget, sier han.

Adrian Tejan-Jalloh og Amalie Aarud sier at russen ønsker også dette tiltaket velkommen.

– Mange legger ned mye arbeid i busser og biler, og det er morsomt å kunne få vist fram resultatet. Hit kan alle komme for å ta en titt, og samtidig få hilse litt nærmere på russen. Dette tror jeg mange gleder seg til, sier de to representantene for årets russ til slutt.

Bildeserie

Russetoget 2016

 *** Local Caption *** Russetoget 2016

Bildeserie

BILDESERIE: Russetoget 2015

Artikkeltags