Sankthansfeiringen på Tollerodden og i Indre havn er blitt en årlig og kjærkommen tradisjon for larviksfolk. Til tross for regnvær og vind, var stemningen på topp og oppmøtet godt også i år. Med et program bestående av båtkortesje, loddsalg, konsert, dans, båltenning, lek og aktiviteter for barn, ble feiringen ved havet både romantisk og idyllisk.

Arrangementet begynte med båtkortesje i Larviksfjorden, som gikk fra Oterøya, forbi Tollerodden og til Vestre brygge. Båter pyntet med flagg, blomster og bøkeris deltok og bidro til sommerstemning til tross for grått vær. Små og store samlet seg på svabergene og langs havna for å vinke og ta bilder før de gikk tilbake til grilling og familiehygge. Kvelden fortsatte med musikkinnslag av Egil Eldøen og Olav Stedje.

Birgit og Ragnar Ørbeck var blant dem som hadde tatt turen til Tollerodden søndag kveld. De forteller at feiringen på Tollerodden er blitt en familietradisjon.

– Det er veldig koselig å være her. Vi bor i nærheten, og sykler ned hit hvert år og koser oss med bål, dans og musikk med hele familien, sier Ragnar Ørbeck.

En annen som besøkte Tollerodden på Sankthansaften var Håkon Jonsmyr (22). Han valgte nettopp dette stedet simpelthen fordi arrangementet var godt annonsert.

– Jeg er veldig fornøyd med kvelden så langt, selv om jeg håper at været tar seg opp. Veldig god rømmegrøt! sier Jonsmyr og smiler bredt.

Foruten kommunesponset underholdningsmusikk, er Sankthansfeiringen på Tollerodden en ren dugnadsinnsats. Det er Stiftelsen Tollerodden og Tolleroddens venner som står bak suksessen arrangementet er blitt.

Nestleder i Stiftelsen Tollerodden, Knut Alsaker, forteller at overskuddet de får inn i løpet av kvelden går til drift og investeringer i huset på Tollerodden. Alsaker er fornøyd med oppmøtet søndag kveld:

– Vi gjør jo alt dette for at folk skal ha et sted å samles, særlig på dager som denne. Da er det morsomt at mange, på tross av dårlige værmeldinger, møter opp og koser seg!