Selger i gjennomsnitt 200 is i timen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ingris isbar setter nye rekorder, med millionomsetning i julimåned og 600 liter solgte is hver dag. De har faktisk fått sin egen isbil, som daglig leverer varer eksklusivt til isbaren.

DEL

– Vi er en av isbarene til Hennig Olsen som selger aller mest i hele Norge. Det står lange køer her hver eneste dag. Det er helt enormt egentlig, sier direktør ved Wassilioff Hotel Morten Kristiansen.

Han kan fortelle at Ingris isbar i år har en rekordomsetning, og bare i julimåned vil de selge is og milkshake for over en million kroner.

– Jeg tror det er en kombinasjon mellom fint sommervær, rekordstor Stavernfestival og at vi har økt kapasiteten.

I år har Kristiansen kjøpt inn en ekstra Softis-maskin, noe som gjør at folk slipper lang ventetid.

– Softis er nok det mest populære. Vi selger rundt 600 liter is hver dag, noe som har ført til at leverandøren har satt opp en egen isbil som kun leverer til oss, sier Kristiansen.

Det store innrykket starter rundt Sankthans og varer til midten av august. Da blir det solgt i gjennomsnitt 200 is i timen. Det merker jentene som jobber i isbaren.

– Det er ekstra mye trykk rundt Stavernfestivalen-helga. Da var det lange køer hele tiden, alle skulle ha is, sier Nora Jakucs (15) fra Østre Halsen.

Sammen med fem andre utgjør hun staben på distriktets mest populære isbar.

– Man kjeder seg jo ikke her, det er stort sett travelt hele tiden, sier Elida Østmo (18) fra Stavern som i likhet med Jakucs har sin første sommer på Ingris isbar.

Og sammen med isen skal folk også ha strø.

– Jeg tror jeg tok opp fem nye poser med strø på lørdag, sier Jakucs.

Det tilsvarer fem kilo.

Mens ØP er på besøk på isbaren strømmer det stadig flere folk til. Noen av de ishungrige er familien Dager Sneve fra Bærum. De har hytte på Eidssten ved Hummerbakkfjorden, og tar hver sommer en tur inn til Stavern for å spise is. Når de blir oppmerksom på at de kjøper is ved et av landets mest populære Hennig Olsen-barer blir de ikke overrasket.

– Det forundrer meg ikke at den selger så godt, det ligger jo veldig flott til. Også pleier det alltid å være kø her, sier Ingri Dager Sneve.

Hun har akkurat satt seg ned med mann og tre sønner utenfor isbaren ved Kronprinstomta.

– Vi er villig til å stå i kø for å få kjøpt den isen de har her. Vi har jo gjort det før, sier hun.

De tre sønnene Simen, Markus og ulrik er svært fornøyd med at mamma og pappa legger turen inn til Stavern og isbaren når de er på ferie.

– Det er veldig god is her, sier Simen Dager Sneve mens han så vidt kan se opp ifra den store isen med banansjokolade og «Cookie Dough».

Lillebror Markus (9) synes også kuleisen på Ingris isbar er god, men setter pris på andre sider ved Stavern.

– Jeg vil å shoppe. Det er mange bra markeder her, sier Markus.

Og mens sommerturistene blir intervjuet har køen til isbaren vokst seg stor. På vei ut treffer vi Kristiansen igjen:

– Slik er det hele sommeren. Jeg tror mange kommer hit fordi det går fort, det går bare noen sekunder mellom hver kunde.

Artikkeltags