Gå til sidens hovedinnhold

20-åring død etter at båt kantret

Artikkelen er over 3 år gammel

SELJORD: En 20 år gammel mann er død etter at en åpen båt med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag. En 19-åring behandles for livstruende skader.

(Telemarksavisa)

Det får NTB opplyst fra Rikshospitalet.

– To unge menn fra ulykken ved Seljordsvannet er tatt imot ved Rikshospitalet. En 19-åring får behandling for livstruende skader. En 20-åring er bekreftet død, opplyser pressevakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus.

En person var fortsatt savnet ved 19-tiden torsdag.

– De involverte er fra samme skole i Telemark, sier operasjonsleder Jan Olav Jansen hos politiet i Skien til NTB.

Seks personer var ute i den åpne båten som kantret klokken 14 torsdag.

– Vi får opplyst at det trolig er én lærer og fem elever, sa vakthavende redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge rett etter hendelsen.

Les også: En person fortsatt savnet etter båtvelt i Seljordsvannet

Ulykken skjedde ved Lilløy i Seljordsvannet. Politiet fikk melding om saken klokken 14.18 via AMK. Den første av de tre savnede ble funnet ved 15-tiden, og han ble deretter fløyet til Rikshospitalet i Oslo. Klokken 16.45 ble ytterligere en mann funnet. Også han ble sendt til Rikshospitalet.

Tre av de seks i båten ble gjort rede for rett etter båtvelten. De hadde tatt seg i land på egen hånd og ble sendt til legevakten for sjekk.

Ifølge redningsleder Lillebø hadde ingen av de seks i båten redningsvest på seg. Tre helikoptre og alt av redningsressurser ble satt inn letearbeidet. Alle tilgjengelige ressurser i Telemark Røde Kors Hjelpekorps, om lag 60 personer, blant dem flere redningsdykkere, bisto i letearbeidet torsdag.