(Telemarksavisa)

En 20-åring og en 19-åring ble torsdag kveld bekreftet omkommet etter at en båt kantret på Seljordsvannet ved 14-tiden. En tredje person er fortsatt savnet, og letemannskapene har gjennom natten fortsatt søket etter den savnede.

Les saken: To omkommet – omfattende søk etter savnet

- Det har ikke blitt gjort noen funn, opplyser operasjonsleder Jørn Gustav Larsen til TA ved 06-tiden, fredag morgen.

På grunn av mørket har søket vært noe begrenset i natt, men det vil starte opp igjen med full styrke så fort det blir lyst. Mannskap fra både Sivilforsvaret og Røde Kors blir kalt ut til søket.

Søker med miniubåt

Fredag morgen er planen å sette inn mer bakkeressurser og eventuelt et varmesøkende helikopter. Det vil vi ta en vurdering på når det lysner, sier Larsen.

Han legger til at politiet fortsatt er i redningsfasen i og med at de søker på land.

– Vi holder fullt trykk på dette nå. Så får vi se hvor lenge vi holder på, sier han.

– Vi har søkt med miniubåt fram til klokka 3 i natt. De som styrer den, hviler nå, men vi vil gjenoppta søket igjen rundt klokka 11, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Sørøst politidistrikt til NTB.

Båten kantret

Det var sterk vind på Seljordsvannet da en båt med en lærer og fem elever kantret ved 14-tiden, torsdag ettermiddag. Tre klarte å redde seg i land, mens tre forsvant i vannet.

Les også: De omkomne var elever fra voksenopplæringen 

Den første av de tre ble funnet en times tid senere. Noe under to timer etter ble ytterligere en mann funnet. Begge ble fløyet til Rikshospitalet i Oslo. Tidlig torsdag kveld opplyste sykehuset at de to, en 20 og en 19 år gammel mann, var erklært døde.

Krisestab

Det er satt krisestab i tre kommuner i Telemark etter ulykken. I Seljord, ulykken skjedde, i Bø, hvor de seks involverte var bosatt og i Nome, kommunen hvor de jobbet og gikk på skole.

– Vi planlegger et eget opplegg for å ivareta elever og ansatte i dag og på mandag, sier rektoren.

Kriseteamene i de tre kommunene samarbeider på tvers.