Det hevder den svenske lederskribenten Per Gudmundson i Svenska Dagbladet i et innlegg på sin blogg.

Det er TV2.no som melder dette tirsdag kveld.

Opplysningene skal Gudmundson ha hentet fra et Facebook-innlegg skrevet av en svensk person som kaller seg «Abu Salman». I dette innlegget skriver «Abu Salman» at Mohammad skal ha reist til Sverige for å jobbe, og at han angivelig har gifteplaner.

«Ettersom jeg er en broder er det jo selvsagt at jeg stiller opp for en broder som er i akutt behov for hjelp,» heter det i Facebook-innlegget som Gudmundson har en skjermdump av.

25 år gamle Mohammad kom i fokus etter islamdemonstrasjonen i Oslo i fjor. I september i år ble han, etter å ha ankommet Saudi-Arabia fra Larvik for å fortsette sine studier av Koranen, arrestert av landets sikkerhetspoliti.

Mohammad ble imidlertid løslatt og sendt tilbake til Norge få dager senere, angivelig på grunn av problemer med visumet.

Dersom opplysningene på Per Gudmundsons blogg er korrekte, har Mohyeldeen Mohammad nå bosatt seg i en forstad til Stockholm. Etter at 25-åringen ble separert etter et tre måneder langt ekteskap i sommer, skal han også være på jakt etter et koneemne i den svenske hovedstaden.

25-åringen markerte seg i nyhetsbildet i fjor vinter i forbindelse med demonstrasjonene som oppsto etter at Dagbladet trykket en karikaturtegning av profeten Muhammed. Under et arrangement på Universitetsplassen i Oslo 10. februar sa han blant annet i sin appell: «Når vil norske myndigheter forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for seint. Kanskje ikke før vi får et 11. september på norsk jord. Dette er ingen trussel, det er en advarsel».

Reaksjonene på uttalelsene hans var kraftige, også i muslimske miljøer, som tok avstand fra appellen.

I september skrev Klassekampen at Mohammad hadde lagt ut en video på nettstedet YouTube der han skyter med luftgevær og roper «Allahu Akbar». Tittelen på videokuttet er «Jihad Norge». Han har tidligere omtalt steining av en homofil somalier som «den straffen han fortjener» samt beskrevet Osama bin Laden i positive ordelag.