Setter opp de gamle grensesteinene

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Larvik Historielag setter nå opp 26 grensesteiner som en gang markerte gamle Larvik by. Den første ble satt opp ved Larvik bibliotek mandag.

DEL

- Det er viktig at vi gjør dette arbeidet nå. Vi ønsker å sikre disse steinene, og må gjøre det nå slik at de ikke forsvinner, sier leder i Larvik Historielag, Arnfinn Løvaas, til Østlands-Posten.

- Grensesteinene er delvis blitt borte, og Larvik Historielag ønsket å sikre de som er igjen etter at både Per Nyhus og Jan Høeg har vært opptatt av dette lenge. Vi har derfor registrert alle steinene, som nå står på forskjellige steder i kommunen. Flere av dem inne i private hager, sier Løvaas.

- Vi har nå fått til et samarbeid med kommunen, slik at vi kan sette opp steinen ved biblioteket på skikkelig vis. Fortidsminneforeningen har også engasjert seg, og vil være med på arbeidet framover Det samme gjelder historielagene i Hedrum og Brunlanes, forteller han.

Steinene som nå skal komme tilbake til sin opprinnelige plass, ble satt opp i 1870-årene, og markerte altså grensene til gamle Larvik by.

Artikkeltags