Gå til sidens hovedinnhold

Skrøt av realfagsløft

Artikkelen er over 6 år gammel

– Dette er den gode historien, sa ordfører Rune Høiseth under åpningen av Vestfolds første Newton-rom.

– Gratulerer med dagen! Dette er et godt eksempel på hvordan vi skal jobbe, skrøt ordføreren, og trakk fram tre stikkord for hva han mener realfagsatsingen vil bety for Larvik.

– Det går på attraktivitet, det går på omdømme og det går ikke minst på samspill. Vi må bygge kompetanse, det er helt essensielt. Går vi 15-20 år framover i tiden, er det veldig få stillinger hvor man ikke trenger fagkompetanse. Så Newton-rommet er et viktig bidrag til den store helheten, fortsatte Høiseth.

Takket Werner

Ordføreren kom heller ikke utenom å takke styreleder og primus motor Jan Ludvig Werner for innsatsen han har lagt ned for prosjektet.

– Du skal ha en kjempetakk for jobben du har gjort, sa Høiseth.

Ressurssenter

Det er et skrikende behov for realister i Norge. Newton-rommet – som ifølge Werner heretter bare bør kalles «Newton Larvik» – skal fungere som et felles ressurssenter for naturfagsundervisningen i Larvik-skolen.

Rommet skal åpne for mer praktisk læring, og på sikt skal det også kunne være et ressurssenter for Vestfold for øvrig.

I løpet av det første driftsåret skal alle elever i 5. og 8. klasse på besøk i lokalene i Hammerdalen, samt elever fra studieforberedende utdanningsprogram ved Thor Heyerdahl videregående skole.

Newton-rommet er moderne utrustet og inneholder det siste av teknologi for å drive elevaktiviserende pedagogikk.

Det første skoleåret utnyttes bare 50 prosent av rommets kapasitet i skoletiden fordi man ønsker å sikre seg mot å gape over for mye før man har fått tilstrekkelig erfaring.

Lokalene vil være tilgjengelige også utenfor skoletiden, og tilby ulike aktiviteter som skal bidra til å løfte allmennhetens interesse og forståelse for realfag.

Newton-rommet er bemannet med en lærer i 100 prosent stilling.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.