Machine Gun Kelly godtar boten på 5000 kroner for å ha røyket hasj på Slottsfjell-scenen

ANMELDT: Machine Gun Kelly er politianmeldt etter å ha hevdet å ha røyket hasj på scenen under sin konsert på Slottsfjellfestivalen.

ANMELDT: Machine Gun Kelly er politianmeldt etter å ha hevdet å ha røyket hasj på scenen under sin konsert på Slottsfjellfestivalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sa han fikk en joint av noen i publikum.

DEL

(Tønsbergs Blad) Klokken 19.37 påsto Machine Gun Kelly å røyket hasj på scenen på Slottsfjell.

– Nydelig å stå på et fjell i Norge og røyke «weed», skal han ha sagt fra scenen etter å angivelig skal ha fått en joint fra publikum.

Det likte ikke politiet.

– Forholdet vil bli anmeldt, opplyser de.

Klokka 23.50 meldte politiet at et forelegg på 5000 kroner er gitt til artisten.

Fredag formiddag forteller politiet at saken er avsluttet og at artisten godtar boten.

– Han er blitt avhørt, har erkjent forholdet og har vedtatt et forelegg på 5.000 kroner, sier Knut Erik Ågrav ved Tønsberg politistasjon.

LES OGSÅ: Flere unge berusede personer ble tatt hånd om av barnevernsvakta på Slottsfjell

Festivalen tar avstand

Sikkerhetsansvarlig Jørgen Aas sier Slottsfjell tar avstand fra all narkotikabruk etter episoden der Machine Gun Kelly sa han røkte «weed» på scenen under sin konsert.

– Nå vet ikke vi hva han røykte på scenen, og det er vanskelig for oss å hindre slike episoder. Artister har jo forskjellige kunstneriske uttrykk. Men når det er sagt, så tar vi avstand fra bruk av narkotika, oppfordring til å bruke og glorifisering av stoffer, sier Aas.

– Tar dere dette opp med artisten? 

– Jeg henviser til politiet om akkurat den biten, sier Aas, som ikke vet om Machine Gun Kelly fortsatt er på festivalområdet.

SE BILDESERIEN:

– Narkotika er forbudt i Norge

Operasjonssentralen fikk melding om hendelsen kl. 20.59. De tar hendelsen svært alvorlig.

– All narkotika er forbudt i Norge, og dette vil bli etterforsket som hvilken som helt annen narkotikasak, sier operasjonsleder Merete Kvaal.

Machine Gun Kelly, som opprinnelig heter Colson Baker, har fått mye kritikk for opptrinnet på Slottsfjell-festivalen. 

– Fuck yes, Norway! Vi har roser og weed, to av de beste plantene skapt på planeten jorden. Jeg røyker weed på et fjell i Norge og ser på et vann, mann, sa 27-åringen etter han skal ha fått en joint fra publikum.

Ifølge politiet er Colson en av 13 personer som så langt er tatt for bruk og besittelse av narkotika på Slottsfjell-festivalen. Ti av dem har vedtatt forelegget, mens tre har klaget på størrelsen på boten.

LES OGSÅ: Blir du tatt for dette er det ingen bønn: Båndet klippes tvert av 

Artikkeltags