Stemningen var laber på møtet i Sykehusets venner i går kveld, etter at Stein Kinserdal hadde forklart hvorfor akuttmottaket i Larvik bør nedlegges. Flere synes han pratet i store ord uten mening.

- Jeg er sjokkert over uttalelsene til Kinserdal. Dette er som å spille russisk rulett med oss mennesker og vår helse. Vi er bare brikker i spillet fra Helse Sør-Øst, sier en opprørt Aud Jenssen, under møtet.

Samtlige klapper for hennes uttalelser, bortsett fra de to utsendte fra Sykehuset i Vestfold (SiV); Stein Kinserdal og informasjonssjef Annemette Gustavsen.

Rundt 60 mennesker deltok på møtet på Larvik sykehus i går. Før det hele startet, var det gemyttlig stemning i sykehuskantina. Men ganske snart ble det mer ampert.

- Jeg synes ikke noe om at Kinserdal sier sin mening om nedleggelse av akuttmottaket i Larvik allerede nå. Avgjørelsen skal først tas om en uke. Det er uinteressant å vite hva enkeltmennesker mener. Vi er opptatt av det endelige resultatet, sier Ole Per Johanessen, kasserer i Sykehusets venner.

Styret i laget tok initiativet til å få Kinserdal til Larvik i går.

Leder i sykehusets venner, Øyvinn Ansteensen, er overbevist om at sykehuset i Larvik er mye mer lønnsomt enn ledelsen vil ut med.

- Det er nok derfor de ikke vil vise oss driftstallene for Larvik. Jeg mener en bør se på økonomien for sykehuset i Larvik og sykehuset i Tønsberg separat.

Det er Rune Gutterød, nestleder i LO, enig i.

- Vi får heller aldri vite hvor mye SiV har tenkt å spare på denne nedleggelsen. Å flytte pasienter fra Larvik til Tønsberg er ikke lønnsomt i seg selv, tvert imot, mener Gutterød.

Ansteensen synes det blir feil i snakke om et underskudd i SiV.

- Behandlingene av menneskene i Vestfold har kostet så mye, og da må staten betale denne summen.

Dersom akuttmottaket i Larvik må legges ned, synes han det er veldig viktig å få styrket poliklinikken.

- Den er ikke åpen helgene, og et beinbrudd kan like gjerne skje lørdag formiddag som mandag morgen.

Kinserdal ser ikke bort fra at en kan styrke poliklinikken. Han sier at han oppriktig talt mener det er til det beste for Larviks befolkning å legge ned akuttmottaket.

- Vi må styrke akuttmottaket i Tønsberg for i det hele tatt å kunne ha et akuttmottak i Vestfold i fremtiden.

Direktøren bedyrer at han har en fremtidsrettet tankegang.

- Jeg foreslår at vi i fellesskap finner ut hvilke funksjoner som er viktige å bevare på sykehuset i Larvik, slik at disse blir ivaretatt, sier Kinderdal.

Ikke engang invitasjon til samarbeid, så ut til å blidgjøre forsamlingen nevneverdig.

- Dette er helt bak mål! Kinserdal snakker ikke om realiteter, kun om økonomi. Hva vil han gjøre med de over 10.000 underskriftene som er innsamlet?, spør Erna Simonsen.

Hun er oppgitt og frustrert etter møtet.

- Jeg mener det er dårlig gjort av Kinserdal å opptre som han gjør. Han er forutinntatt og snakker oss rundt med flotte ord. Vi blir helt paralysert og klarer ikke svare, sier Simonsen.