Snuste seg fram til depot

Bandens depot i Larvik: Stasjonssjef i Larvik, Tor Eriksen, er mer enn fornøyd med at det var politibetjentene fra Larvik som snoket på Danebuåsen og fant fram til litauerbandens store depot i skogen. Nå kan flere saker rulles opp etter at mengden med tyvegods kan knyttes til de syv fengslede litauerne. (Foto: Elisabeth Løsnæs)

Bandens depot i Larvik: Stasjonssjef i Larvik, Tor Eriksen, er mer enn fornøyd med at det var politibetjentene fra Larvik som snoket på Danebuåsen og fant fram til litauerbandens store depot i skogen. Nå kan flere saker rulles opp etter at mengden med tyvegods kan knyttes til de syv fengslede litauerne. (Foto: Elisabeth Løsnæs)

Artikkelen er over 5 år gammel

Les også:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Banden har herjet i Larvik og Sandefjord i mai og stasjet unna datamaskiner, sølvtøy, kameraer og andre verdier på Danebuåsen. Politibetjentene fra Larvik lette med lys og lykt og avslørte til slutt depotet i skogen.

Larvik-patruljen fant tyvegodset litauerbanden gjemte unna

- Det er godt gjort. De skal virkelig ha honnør. Patruljen fra Larvik ble rett og slett drevet av ren nysgjerrighet, roser leder for Operasjon Grenseløs, politigruppa som jakter på utenlandske kriminelle, politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen.

I mai og juni har etterforskerne i Grenseløs arrestert og siktet syv litauere i 20- og 30-årene for en rekke innbrudd i Sandefjord og Larvik, blant annet på Tenvik og på Rødbøl. Politiet mener de er en kriminell bande som har slått til mot folks hus og robbet dem for verdigjenstander.

De tror banden står bak langt flere brekk i distriktet enn det de er siktet for. I enkelte av brekkene har det forsvunnet verdier for flere hundre tusen kroner. Det prøver politiet å finne ut ved hjelp av tyvegodset som politimennene i Larvik snuste seg fram til i forrige uke.

Litauerne holdt til på Danebo og patruljen fra Larvik startet søk i området etter at et lite depot med smykker ble funnet i nærheten av Danebo.

De kjørte inn på Danebuåsen og begynte å lete etter steder der det så ut til at folk hadde tråkket. I nærheten av Ikea-tomten fant politiet nedtråkket gress og begynte å lete i skogen. Til slutt kom de over en haug med bager og kofferter som inneholdt alt mulig som kjeltringene hadde stjålet fra boligene de hadde brutt seg inn i.

- Godt med nysgjerrighet - slik skal jobben gjøres, fastslår stasjonssjef ved Larvik politistasjon, Tor Eriksen.

Han er fornøyd med at funnet har gitt etterforskerne i Grenseløs «mat» og at de på bakgrunn av funnet kan rulle opp flere saker.

I Vestfold har det vært hele 40 innbrudd i mai, men Grenseløs-etterforskerne vet ikke hvor mange av dem litauerbanden står bak. I går la dem fram en mengde tyvegods på politistasjonen og inviterte inn folk som har hatt ubudne gjester denne våren, slik at de kunne prøve å finne igjen sine gjenstander. På den måten håper politiet å koble banden mot flere innbrudd i Vestfold.

Litauerne er fengslet og er tause om hva de har bedrevet i distriktet. Mye av tyvegodset er levert tilbake til de rettmessige eierne, men politiet vet ikke om det finnes flere depoter der ute eller om tyvene har rukket å sende det til utlandet.

Abrahamsen tror depotet på Danebuåsen var tiltenkt et annet marked enn det norske.

- Dette skulle helt sikkert fraktes ut. Det er jeg sikker på, sier han.

Folk som har vært utsatt for innbrudd den siste tiden, kan også i dag lete gjennom gjenstandene som politiet har funnet.

Artikkeltags