Poker og dataspill i vinterferien

Jubilerer: Andreas Faugstad er klar til å lede nytt LAN. Spillkveldene fyller i år 10 år. Arkivfoto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Jubilerer: Andreas Faugstad er klar til å lede nytt LAN. Spillkveldene fyller i år 10 år. Arkivfoto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Valby ungdomsklubb har arrangert LAN i feriene i 10 år. I år blir det både dataspill og pokerrunder med kort av papir i vinterferien.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les ØP på nett i 5 uker for KUN 5 kr!

– Disse arrangementene har vært en suksess hele tiden, og nå blir vi større enn noen sinne, sier Andreas Faugstad, som er leder for spillekveldene i klubben.

I lånte lokaler

Valby ungdomsklubb har arrangert LAN i alle skolens ferier de siste 10 årene, og har måttet flyttet ut fra Valby skole fordi skolen har vært stengt.

I stedet har klubben lånt lokaler ulike steder i kommunen, og fått hjelp fra lokale bedrifter.

– I år som i fjor får vi være i NFU-bygget på Faret, og det er vi veldig glade for. Det fungerte svært godt å ha arrangementet der i fjor, sier han.

– I år har vi også fått svært godt hjelp fra Larvik kommune, noe som hjelper oss veldig, sier Faugstad.

Les også: Niclas (24) kjemper om millionpremie i poker-NM

Niclas Schau Bjørkås dukker opp på LAN i Larvik i vinterferien

Niclas Schau Bjørkås dukker opp på LAN i Larvik i vinterferien (Foto: )

Mer enn data

LAN er spillkvelder der deltakerne tar med seg sitt eget datautstyr og sine egne spill, og så spiller mot de andre deltakerne eller spillere andre steder i verden.

LANet i vinterferien foregår fra torsdag til søndag, og mange av deltakerne overnatter i lokalene.

– I år har vi også et litt ekstra spennende innslag å by på, sier Andreas Faugstad.

– Fredag kommer pokerspilleren Niclas Schau Bjørkås fra Larvik, og da kan de som vil få prøve seg på spillet. Uten pengepremier naturligvis, men noen premier skal vi klare å finne fram, sier han.

Les også: Det ordnet seg for LANet

<div id='outstreamvideo'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('outstreamvideo'); }); </script> </div>

God sikkerhet

Spillekveldene er for ungdom mellom 12 og 18 år, og Andreas Faugstad sier at arrangøren legger stor vekt på at det er sikkerhet og godt vakthold.

– Det vil være voksne tilstede hele tiden, og ingen andre enn deltakerne slipper inn i bygget de dagene arrangementet pågår.

Les også: Fem timers søvn siden torsdag

– Dette er også et fullstendig rusfritt arrangement, så alle kan være trygge på det foregår i gode rammer, sier Faugstad.

Så langt har 30 ungdommer meldt seg på arrangementet. I fjor ble tallet til slutt 45, og Andreas Faugstad sier at det fortsatt er mulig å sikre seg en plass til årets LAN.

Artikkeltags