DNT legger vekk Hamre-saken: – Jeg er glad for at saken er lagt død

FORNØYD: Frode Hamre er glad for at han nå kan legge saken bak seg og mener at travsporten har større utfodringer å bruke tid på.

FORNØYD: Frode Hamre er glad for at han nå kan legge saken bak seg og mener at travsporten har større utfodringer å bruke tid på. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Frode Hamre risikerte å få straff etter at Atle Hamre ble tatt på fersken på travbanen. Nå har DNT valgt å legge saken død.

DEL

Etter at bror Atle Hamre ble utestengt fra DNTs treningsanlegg på livstid, ble Frode Hamre og DNT enige om en avtale som gikk ut på Frode ble holdt ansvarlig og kunne straffes om Atle likevel benyttet seg av DNTs treningsanlegg.

Og det var nettopp det Atle gjorde da han kjørte brorens superhingst Seven and Seven på Jarlsberg Travbane i sommer, uten tillatelse verken fra DNT eller broren.

– Det er et brudd på den dommen Atle har, og Frode Hamre har definitivt et ansvar for at dette ikke skjer. Men vi må få klarhet i akkurat hva som har skjedd før vi bestemmer oss for hvilken reaksjon vi skal gi, sa Svein Morten Buer i DNT til Østlands-Posten den gangen.

KJØRTE ULOVLIG: Atle Hamre er utestengt for livstid fra DNTs travbaner. I juli dukket han likevel opp på Jarlsberg, der han kjørte styggfort med superhesten Seven And Seven.

KJØRTE ULOVLIG: Atle Hamre er utestengt for livstid fra DNTs travbaner. I juli dukket han likevel opp på Jarlsberg, der han kjørte styggfort med superhesten Seven And Seven. Foto:

Holder ikke mål juridisk

Nå viser det seg at avtalen mellom DNT og Frode Hamre ikke er juridisk holdbar, skriver Trav- og galopp-nytt. Avtalen inneholdt nemlig ingen hjemler eller henvisninger til norsk lov eller DNTs egne lover. Etter råd fra DNTs lovkomité og advokat velger styre å legge vekk saken og alle sanksjoner mot Frode Hamre vil dermed bortfalle.

– Styret har fulgt administrasjonens innstilling i denne saken. Juristene mente vi hadde en dårlig sak, og det tok vi til etterretning. Styret ba om at reglementet strammes opp slik at man ikke kommer i slike situasjoner igjen, sier DNTs styreleder Knut Weum til Trav- og galopp-nytt. Han var ikke styreleder i DNT da avtalen mellom Frode Hamre og DNT ble inngått.

Vil legge det bak seg

Det var daværende generalsekretær Rune E Gustavsen som utformet avtalen som var mer en anmodning til Frode Hamre om at broren skulle la være å benytte seg av treningsanleggene.

Frode Hamre er glad for utfallet i saken og ønsker å legge den bak seg.

– Jeg er glad for at saken er lagt død, og jeg bruker ikke mer tid på den. Kanskje brukte DNT litt for mye tid på dette og burde vært litt mer sikker på det juridiske før man gikk så høyt på banen. Men jeg legger dette bak meg, og jeg synes vi har langt større utfordringer i travsporten i dag enn å bruke tid på en slik episode, sier Frode Hamre til Trav og Galopp-Nytt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags