Det var som å stå på innsiden av ei Farris-flaske. Det sprudlet fra alle retninger i resepsjonen på Farris bad hotell i går morges. Lekkert interiør, flotte taler, naboer, politikere - alle var der da Mille-Marie Treschow, Petter Stordalen og ordføreren åpnet «Larviks nye ikon».

Rett før Mille-Marie Treschow entret det lille podiet som var satt opp ved inngangsdøra, gikk førstemann i vannet. For langs panoramavinduene ut mot Stavernsveien ligger et vakkert vannspeil med larvikitt i bunnen. Og med så mye folk, var det flere som etter hvert plumpet uti i går.

Mille-Marie Treschow åpnet med å nevne de tre elementene spahotellet er bygget over: Farriskilden, bøk og larvikitt.

- Det er en stor dag og en historisk dag for oss og for Larvik, sa Mille-Marie Treschow på vegne av eierne.

Hun fortalte om den lange og kronglete prosessen som ligger i forkant av hotellet, og hun la vekt på at Farris Bad skal være et hotell for alle. For folk i Larvik, og at det skal fungere som en destinasjon i seg selv. At hotellet kan trekke folk til byen som har unike muligheter.

Under en middag i går kveld, overlot eierne hotellet til Choice og Petter Stordalen. Sistnevnte spratt opp på podiet og fortalte at han hadde tatt med kjæresten sin, Gunhild Melhus, på en løpetur denne morgenen. Han skulle vise henne forandringene i Larvik.

- Vi har løpt mange steder, og jeg har bare løpt meg vill en gang før, og det var i Washington under innsettingen av Obama. Men det skjedde igjen - i Larvik. Det er flaut for en Porsgrunnsgutt.

Til latter fra tilhørerne fikk vi historien om Stordalen og kjæresten som løp rundt, kom til Thor Heyerdahl videregående og trodde det var Nordbyen.

- Og der så jeg Color Line, og visste hvor vi var. Jeg sa til Gunhild at nå har jeg oversikten. Mens hun syntes det virket som om vi var på vei til Kongsberg.

Til slutt måtte Choice-eieren spørre om veien, og de skjønte at ferja hadde flyttet og Revet var et stykke unna Farris Bad, så de måtte haike med en Bama varebil til hotellet for å rekke åpningen.

I kjent Stordalen-stil fortsatte han:

- Dette er det feteste spahotellet i hele Nord-Europa. Og jeg kan si det, for jeg har vært på alle.

Han berømmet eierne og ga en finte til fylkesmannen som «ikke så skauen for bare bøketrær».

- Larvik har stranda midt i byen og spahotellet midt på stranda. Det er unikt og spennende for folk, sier han som har bygd et par kjøpesentre utafor byen, ironiserte Stordalen om seg selv.

For ordfører Øyvind Riise Jenssen var det en følelsesladet dag. Han fikk klippe snora og erklære hotellet for åpnet, og han fylte 53 år selv.

Øyvind Riise Jenssen fortalte historien til hotellet og byen, og han kunne informere om at Farris bad er Norges eneste hotell med regjeringens velsignelse.

Han overrakte et litografi av Larviks æresborger Carl Nesjar til Mille-Marie Treschow og hotellet. Og hun kvitterte med bursdagsbukett.

Hotellsjef Per Christian Andersen inviterte på kaffe og kake i baren. Mens alle gikk dit, hadde enda ordføreren en klump i halsen.

- Det er litt av en bursdag. For et år siden, på dagen, mistet jeg søsteren mi. Og nå, ett år etter, åpner jeg hotellet. Jeg må innrømme at jeg slet med klump i halsen under talen i dag, sa en overveldet ordfører.

Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen hadde tilbrakt natten på den fantastiske Fritzøe-suiten-

- Vi våknet til bølgeskvulp, og så «Superspeed» reise av gårde fra dusjen, sa hun fornøyd.

Stein Erik Hagen kommenterte sokkelen som bærer store deler av hotellet som står ut i vannet.

- Dette er takket være ingeniørkunst fra off-shore og Nordsjøen, fortalte han.

Petter Stordalens kjæreste, Gunhild Melhus, kunne fortelle at Petter Stordalen ofte klager på at senga ikke er så god som hjemme. Men denne natten var han fornøyd.

- Han var lyrisk i natt, smilte Gunhild Melhus, og Petter Stordalen syntes nesten det var for ille å sove med så vakker utsikt.

- Jeg eier Sveriges beste spahotell, Hasseludden i Stockholm, men dette er en divisjon over, sa han entusiastisk.