– I år har vi flere deltakere enn noensinne

Godt oppmøte: Over 200 veteranbiler og rundt 20 motorsykler var å med å deltok under årets "Gladløp".

Godt oppmøte: Over 200 veteranbiler og rundt 20 motorsykler var å med å deltok under årets "Gladløp". Foto:

Av

I 2001 startet Larvik og Sandefjord Veteranvognklubb opp med Gladløp i Stavern. 16 år senere er arrangementet et av de største treffene på landsbasis.

DEL

Lørdag formiddag var over 200 biler og rundt 20 motorsykler samlet på Fredriksvern Verft i Stavern. Alle fra ulike steder på Østlandet. Men en ting hadde de til felles: motorvognene deres var alle over 30 år gamle. De er alle veteraner.

– Det vi vil oppnå, er å skape blest rundt veteranvogner. Og i tillegg til at de får vist seg fram, får de deltatt på mange morsomme oppgaver underveis, forteller leder for Gladløpet, Armand Fjeld.

(Saken fortsetter under bildet)

Ikke bare biler: Veteranmotorsykler og mopeder var også å finne under årets "Gladløp" i Stavern.

Ikke bare biler: Veteranmotorsykler og mopeder var også å finne under årets "Gladløp" i Stavern. Foto:

Løser praktiske oppgaver

På rad og rekke kjørte de ut av leieren for å så kjøre enten blå eller rød løype. Hver sjåfør fikk dessuten en bunke med lodd.

I løpet av kjøreturen skulle de innom sju forskjellige poster. Her ble de møtt med praktiske oppgaver, som for eksempel hesteskokasting. Om deltakerne ikke klarte å fullføre oppgaven, eller svarte feil, blir tre eller flere lodd trukket fra bunken deres. Målet var å komme tilbake med så mange lodd som mulig.  

– De fleste bruker rundt to til tre timer på hele runden. På 16 år har vi aldri opplevd at noen har klart å komme tilbake med urørte lodd, fortsetter Fjelde.

(Saken fortsetter under bildet)

Ut på tur: Etter presentasjonen inne ved leieren skaø deltakerne skal ut å løse sju forskjellige oppgaver.

Ut på tur: Etter presentasjonen inne ved leieren skaø deltakerne skal ut å løse sju forskjellige oppgaver. Foto:

LES OGSÅ: Har fått bilen bulket for fjerde gang – nå er han lei

Populære samlingspunkt

En av dem som kom raskt i mål, var Steinar Hødal fra Larvik. Han er en av flere gjengangere som har vært med helt siden det startet opp. I år fullførte han løpet i en grønn Buick Marquette fra 1930.

– Jeg har vært med alle arrangementene og det har vært kjempegøy. Det er helt tydelig at slike samlingspunkter er populære. Ikke bare for oss som deltar, men også svært interessant for dem som kommer og ser på, smiler han.

(Saken fortsetter under bildet)

Stolt: Steinar Høland er medlem av Larvik og Sandefjord veteranvognklubb. Her viser han stolt frem sin Buick Marquette fra 1930.

Stolt: Steinar Høland er medlem av Larvik og Sandefjord veteranvognklubb. Her viser han stolt frem sin Buick Marquette fra 1930. Foto:

LES OGSÅ: Klubben fikk gavesjekk: – Det er ikke alle som har en familie å dra til

Flere enn noensinne

Til sammen var det 20 premier som skulle deles ut. På slutten av dagen ble vinnerne av Gladløpet avgjort, samt kåringer av blant annet «eldste bil» og «fineste bil». Med null støtte fra kommunen er arrangementet basert på frivillig arbeid, dugnad og sponsing.

– Det har vært stabilt med deltakere alle gladløpene, som har bidratt til bra inntekter for klubben. Denne gangen var det flere enn noensinne. Det gjør at vi er blant de største i landet, sier klubbleder Frank Eriksen fornøyd.

(Saken fortsetter under bildet)

Populært: Mange var til stedet for å se og fotografere bilene under et av landets største treff for veteranvogner i Stavern lørdag.

Populært: Mange var til stedet for å se og fotografere bilene under et av landets største treff for veteranvogner i Stavern lørdag. Foto:

Ser fremover

Det neste arrangementet vil bli Grevlingløpet i badeparken i Sandefjord.

– Det kommer ikke til å bli like stort som dette, men i gleder oss veldig, avslutter Eriksen.  

Artikkeltags