Gå til sidens hovedinnhold

Stigende optimisme for sentrum

Artikkelen er over 14 år gammel

Det er store planer for Larvik sentrum, og i Odberggården er tre nye restaurantkonsepter på trappene. Leder i «Mitt Sentrum», Petter Vatne, ser positivt på utviklingen.

Sentrum er i full blomst, og det er tydelig at folk har fått øynene opp for Larvik.

Leder i «Mitt Sentrum», Petter Vatne får ukentlig telefoner angående virksomheter som ønsker å etablere seg i Larvik.

- Det er et stort påtrykk. Byen har blitt finere, med nye konsepter. Vi ser fremover, og merker at sentrum er et viktig sted, sier Vatne.

«Mitt Sentrum»-lederen er fornøyd med utviklingen, men understreker at det er rom for flere.

Siden utvidelsen av Bryggerikvartalet og etableringen av Fritzøe Brygge har det bare gått oppover.

- For bare to år siden hadde vi rundt 20 ledige lokaler, nå er det kun ett. Det er utrolig bra. Vi tar i mot de nye restaurantkonseptene i Odberggården med åpne armer, sier Vatne.

Han håper de nye restaurantene vil trekke flere folk, og mener Larvik har behov for nye restauranter og barer.

- Vi har fokusert på arrangementer på dagtid, men nå som utelivet blir bedre skal vi arrangere noe utover kveldene også, sier han engasjert.

Eiendomsutvikler Magne Modalsli ved By- og senterutvikling gleder seg til at spisestedene Big Horn og Dolly Dimples flytter inn i lokalene i Torget 2. Den tredje enheten vil han ennå ikke røpe noe om, annet enn at de holder på med de siste avklaringene.

- Vi skal være ferdige med all restaurering 1. mars, slik at restaurantene kan åpne 1. april og være klare for sommer og uteservering, forteller Modalsli.

Lokalene blir mest mulig identiske med hvordan de så ut på 1700- og 1800-tallet. Ting begynner å falle på plass, og det skjer fort.

- Uttrykket skal være trendy, men med gamle detaljer. Vi restaurerer og tar i bruk mange gamle ting vi finner. Det blir jo litt miljøvennlig også, sier han.

I de seks leilighetene er det lagt vekt på at det skal være sikkert, moderne og unikt.

- Jeg lager det slik jeg vil ha det. Det blir kjempekult, sier Modalsli.

Leilighetene har flott utsikt, og de blir lydisolert slik at restaurantene ikke skal være forstyrrende.

- Det koster mer, men jeg vil at det skal være gjort ordentlig, påpeker han.

I restaurantene vil de gamle gjenstandene som er funnet, stå utstilt. Modalsli er spesielt stolt av en Barkvik ovn nr. 2 som de har funnet.

- Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) følger tett opp. Vi hadde besøk av dem senest i går, sier han.

Klesbutikken Choise måtte flytte fra Odberggården, og åpnet torsdag i nye lokaler i Bryggerikvartalet.

- Vi måtte flytte fordi lokalene skal bygges om til restaurant, men jeg er kjempefornøyd her, sier daglig leder hos Choice Ingvill Christiansen.

De har fått inntrykk av et hyggelig miljø, og mye trafikk. Hun håper på nye kunder, og et større kundespekter.

- Lokalene her i Bryggerikvartalet er mer moderne. Glassfasaden gjør at folk får bedre innblikk i butikken enn før, sier hun.

I områdene rundt sentrum er det få butikklokaler ledige.

- Heldigvis fikk vi et lokale nær sentrum, ellers ville vi nok flyttet ut av byen. Det skjer så mye bra her nå, så vi ville ikke gå glipp av det, sier Christiansen.

Hun legger også til at hun ser positivt på utviklingen i Larvik.

- Sentrum har tatt seg opp. Det samme har Bryggerikvartalet. Nå venter vi bare på glasstaket.