Stjal fra kjøpesentre

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mannen kom til Larvik for å plukke jordbær, men begynte også å stjele fra butikker.

20-åringen fra Litauen hadde bare vært i Larvik i noen dager før han begynte å stjele fra både Amfi kjøpesenter i Larvik sentrum og fra Nordbyen kjøpesenter.

Mannen hadde kommet til Larvik for å arbeide i landbruket og hadde bare jobbet i noen dager da han besøkte Amfi den 22. juni i år. I butikken EL-kjøp Express fant han en telefon som ikke var låst fast, gjemte denne i handa og gikk ut av kjøpesenteret. Telefonen var en Samsung Galaxy til en verdi av 5.500 kroner. Noen dager senere returnerte han, men ble da gjenkjent av vektere som hadde studert tyveriet på overvåkingskameraet.

Den 5. juli var han på Nordbyen og der stjal han både klær, undertøy og parfyme fra Cubus. Varene gjemte han på bostedet sitt, men varene ble senere funnet av politiet under en ransaking da mannen igjen ble tatt på fersk gjerning på Amfi samme dag. Da forsøkte han å stjele både neglelakk og klær.

Da 20-åringen møtte i Larvik tingrett den 31. juli, erkjente han samtlige tyverier.

I dommen viser retten til at 20-åringen gjentatte ganger har stått bak tyverier på kjøpesentre i Larvik.

«Det er et tiltakende problem at utenlandske statsborgere kommer til Norge og begår vinningskriminalitet, for deretter å returnere til hjemlandet», står det i dommen.

Litaueren ble dømt til 30 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han fikk også en bot på 7.000 kroner.

Mannen opplyste i retten at han vedtok dommen.

Artikkeltags