Gå til sidens hovedinnhold

Stor interesse for jobbmesse

Artikkelen er over 14 år gammel

NAV Arbeid har fått stor respons på invitasjonen til sin jobbmesse for sommervikarer i Larvik lørdag. 15 bedrifter har meldt seg på, og skal ha egne stands.

- Vi ønsker å lage en god møteplass, sier Finn Øivind Gabrielsen i NAV Jobbservice Vestfold.

Både Gabrielsen og avdelingsleder Hilde Lie Haugum i NAV Arbeid i Larvik har store forventninger til jobbmessen. At arbeidsgivere viser så stor interesse, synes de er veldig bra.

- Nå gjelder det bare at alle som ønsker sommerjobber avlegger messen en visitt på Quality Hotell Grand Farris lørdag, sier de to.

Det er stor aktivitet i Larvik om sommeren, og det skjer samtidig som de fleste fast ansatte skal avvikle sin sommerferie.

- Dermed oppstår behovet for sommervikarer. Studenter og skoleungdom har nå en unik sjanse til å skaffe seg jobber, sier Gabrielsen og Lie Haugum.

15 arbeidsgivere har altså meldt seg på. Spennvidden er stor, fra Color Line til Anvik gård.

- Vi er veldig glade for en så bred sammensatt portefølje, sier Gabrielsen og Lie Haugum.

Når man nå får arbeidsgiverne på banen, er neste trinn jobbsøkerne man ønsker tar en tur innom messen.

- Hvis ikke ungdommene kan komme selv, kan de jo sende andre i familien. Det viktige er imidlertid at man tar med CV'en til den det gjelder, og så kan man ta kontakt med bedriften etterpå, sier Finn Øivind Gabrielsen og Hilde Lie Haugum.

Begge gjør det klart at jobb er ferskvare, at de beste jobbene går først - og at alt det mest attraktive er besatt rundt påsketider.

- Vi har gått aktivt ut til skolene. Vi har sendt SMS og e-post til minst 1.000 personer, sier Gabrielsen og Lie Haugum.

Det er også tatt kontakt med nabobyene, samt Thor Heyerdahl vgs og Høgskolen.

- Vi hadde en messe i mindre målestokk i fjor høst, som ble vellykket. Nå løfter vi messen et hakk og har en veldig forventning. Kanskje dette kan bli en årlig foreteelse, sier Finn Øivind Gabrielsen og Hilde Lie Haugum