For litt over ett år siden startet Inger Lise Aadalen (50) enkeltpersonforetaket Yoga Trivsel. Nå har hun rundt 30 personer på kurs hver uke, samt tar imot klienter til yogamassasje.

Inger Lise erfaring med yoga startet for mer enn ti år siden.

– Det startet med at jeg trente hjemme alene med dvd-er, deretter gikk jeg noen kurs, sier hun.

Siden den gang har hun tatt flere ulike typer yogalærerutdanninger, og i disse dager er hun i ferd med å ta eksamen som yogamassør ved Axelsons Gymnatiska Institut i Stockholm.

– Det er ikke så mange yogamassører i Norge. Det er en behandling, med positive virkninger på mange ting, som for eksempel stress og anspent kropp, sier hun.

LES OGSÅ: – Mange går i årevis med helt unødvendige plager

– Noe helt annet

Inger Lise har jobbet på kontor hos Brevini Norge AS i Larvik i 18 år. Nå har hun gått ned til 70 prosent stilling for å gjøre mer av yoga.

– Jeg trives kjempegodt hos Brevini, men yoga er en helt annen greie. Noe av det viktigste for mennesker i dag, er å få ro. Og det kan yoga hjelpe til med, sier hun.

Da ungene ble voksne, ble det tid og anledning til å gjøre mer av det hun selv hadde lyst til.

– Yoga er en livsreise og en filosofi. Yoga er så enkelt som at man er til stede i pusten sin, og en fin måte for å bli kjent med seg selv, egen utvikling og egen kropp.

Dro til USA

Inger Lise startet med yogautdannelse i 2013. Da dro hun til Los Angeles i California på et ti ukers utdannelse i bikramyoga.

– Bikram er en fysisk krevende yogaform, som gjøres i 40 varmegrader. I 2015 utdannet jeg med innen yin-yoga og deretter i multi-style. Siden tok jeg et kort kurs i yoga for barn og ungdom, og sist høst startet jeg utdannelsen til yogamassør i Stockholm, sier hun.

LES OGSÅ: En kveld Der pusten er verktøyet

Driver hjemme

50-åringen synes det er deilig å drive med noe hjemmefra, og har innredet et eget rom til yogabruk. Der er det plass til ti personer. Nå tilbyr hun timer med yogamassasje og tre ulike typer kurs.

– Jeg har to kurs på kvelden hver mandag og onsdag, og lærer bort yin-yoga, rolig yoga og dynamisk yoga.

30 personer deltar, og Inger Lise mener Lardal har godt av lokale tilbud.

– Det er bra å slippe å kjøre til Larvik eller Hvittingfoss hvis man lyst til å gjøre yoga, sier hun.

Starter yoga i skauen

Naturen er viktig for yogalæreren, og hun tar gjerne med både øvelser og meditasjon ut i skogen.

– I løpet av våren planlegger jeg å tilby yoga i skauen. Da går vi litt, stopper og tar noen øvelser, går litt til, ser på utsikten og mediterer litt, sier Inger Lise Aadalen.