Sykepleier stjal morfin

Medisintyveri: En sykepleier må belage seg på å møte i retten tiltalt for tyveri av medisin fra et sykehjem i Larvik. Illustrasjonsfoto: Terje Svendsen

Medisintyveri: En sykepleier må belage seg på å møte i retten tiltalt for tyveri av medisin fra et sykehjem i Larvik. Illustrasjonsfoto: Terje Svendsen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

En sykepleier ved et sykehjem i Larvik har erkjent å ha stjålet medisiner fra sykehjemmet der hun jobbet. Det skal blant annet være snakk om morfin.

– Tyveriet ble anmeldt i begynnelsen av denne uken og på bakgrunn av etterforskningen vår pågrep vi en person torsdag, opplyser krimsjef ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø til ØP.

– Sykepleieren ble pågrepet i sitt eget hjem og hun er mistenkt for å ha stått bak tyveriet av medisiner fra sykehjemmet der hun jobbet, sier Vittersø.

Ikke første gang

Sykepleieren er mistenkt for å ha stjålet medisiner fra sykehjemmet også tidligere, men det skal kun ha vært til eget bruk, ifølge politiet.

– Det er ikke snakk om store mengder som er stjålet, men medisintyverier anses som svært alvorlig uansett, sier Vittersø.

Erstattet medisin

I denne saken er det et ytterligere skjerpende moment. Sykepleieren skal ikke bare ha stjålet medisin, men også erstattet noe av det.

– Dette betyr at noen pasienter ikke har fått den medisinen de skulle ha hatt. Sykepleieren skal ha erstattet noe av den flytende medisinen med saltvann, og dette er selvsagt svært alvorlig, sier Vittersø.

Blir ikke fengslet nå

Saken anses som oppklart, men enkelte etterforskningsskritt gjenstår.

– Sykepleieren vil ikke bli fengslet i denne omgang, men når vi har gjort jobben vår med å etterforske, vil dette selvsagt bli en sak for retten, sier Vittersø.

– Vi ser ingen grunn til å tro at sykehjemmet har gjort noe galt i denne saken, sier han.

Artikkeltags