T5PC-innsider ble OGI-leder

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Jarl Moe (32) fra Helgeroa styrer det ferske nettverksselskapet Owners Group International (OGI) sammen med den bedragerisiktede T5PC-styreformannen Jørn Ronnie Tagge.

DEL

Selskapet er registrert på Seychellene – og til forveksling navnelikt World Games Inc. (WGI). OGI lover økonomisk velstand etter samme prinsipp som havarerte T5PC – med lovnader om månedlige utbetalinger opp mot en million kroner.

– Det er riktig at jeg er engasjert i selskapet som daglig leder, sier Moe, men vil ikke si hvem de andre ansvarlige er.

– Det vil jeg ikke kommentere. Det er ikke interessant. Antall medlemmer er det viktige, mener Moe.

– Det er dine ord?

– Ja, det er mine ord. Jeg tror forretningsmodellen er viktigere, svarer Moe.

Clouet er nettverksmarkedsføring, eller såkalt MLM. Moe var stadig til stede under medlemsmøtene i T5PC-lokalene i Oslo. På den måten skal han ha fått en viktig posisjon blant lederne.

– Jeg er ikke engasjert i de greiene der. Jeg hadde noen aksjer i T5PC, men det var det mange nordmenn som hadde. Det eneste jeg hadde noe med å gjøre i T5PC, var scenearbeidet under møtene, og en del rundt lys-, lyd- og musikkarrangementer. De leide meg inn til det, hevder Moe overfor ØP.

Uansett var han en aktiv selger av T5PCs produkter. Slik ble han oppfattet som framtredende av T5PC-medlemmer.

– Det er mange som vet hvem jeg er. Sikkert fordi jeg ble forelsket i salget av T5PC-telefonitjenester. Det var et godt produkt, men tok naturlig nok aldri av, sier Moe, som sier han tjente dårlig på arbeidet.

Ved konkursen sto Moe registrert med 54.978 aksjer i T5PC, men etter det ØP er blitt fortalt, var han mye større. Det er Moe helt uenig i.

– At jeg skal ha vært mye større enn det, er feil, sier Moe.

Han sier han anser seg ferdig med T5PC.

– Jeg vil ikke kommentere noe mer. Nok er sagt i media allerede, mener Moe.

– Men hvor mye tapte du?

– Det har jeg rett og slett ikke sett på. Jeg var heldig og fikk kjøpt aksjene billig, sier Moe.

Nå er det rollen som daglig leder i OGI som gjelder. Selskapet satser særlig hardt på England og Spania.

– Vi har allerede 10.000 medlemmer. Det går kjempebra, særlig i England - der vi har produkter på plass, sier Moe, som ikke karakteriserer seg som noen nettverksbygger av rang. Han hevder at han utelukkende er leid inn på grunn av sin kompetanse på internetthandel og logistikk på nettet.

– Det viktige er å gi folk en genuin mulighet til å tjene penger. Folk må pushe varer og tjenester. Det er derfor vi må finne gode agenter som vil jobbe for provisjon, mener Moe, som er mest opptatt av at OGI starter trading av aksjer neste fredag.

– Jeg har ingenting med rekruttering av agenter å gjøre. Det er tusenvis av mennesker som gjør det bedre enn jeg. Jeg skal lage en god internetthandel, sier Moe.

Han avviser at han selv har fått aksjer i OGI.

– Per i dag, nei. Men det kan komme hvis jeg gjør en god jobb, sier Moe.

– Hvor godt kjenner to T5PC-styreformann Jørn Ronnie Tagge?

– Hvem kjente ikke godt til Jørn Tagge? Det gjorde vel alle, sier Moe, og avviser at Tagge er øverste ansvarlige i Seychellene-selskapet.

OGI lokker blant annet med at medlemmene skal få en egen oljebrønn i Texas – gjennom investeringer i oljeselskaper. Her skal det blant annet stekes speilegg og bacon etter hvert.

Moe avviser at OGI er et nytt forsøk på å fralure folk penger. Snarere tvert i mot.

– Mange er positive til det vi gjør, sier Moe, og avviser også at OGI jakter på medlemmer på T5PCs aksjonærliste.

– Vi har ikke fokusert noe på T5PC-medlemmer i det hele tatt. Men hva agentene våre gjør, vet jeg ikke, sier Moe.

– Skjønner du at folk er skeptiske til dere?

– Hvis folk er skeptiske til OGI, må de bare la være å bli med, fastslår en bestemt Moe.

Artikkeltags