Allerede lørdag ettermiddag fikk politiet melding om tagging på Gon. To ungdommer ble sett mens de griset til med spraymaling på en trafokiosk. De stakk fra stedet da de skjønte de var oppdaget.

Nå viser det seg at det ikke bare er trafokiosken som er griset til. I går formiddag kontaktet oppsynsmann Petter Wenseth ved Gon camping politiet for å anmelde tagging på inngangspartiet til et av sanitærbyggene på campingplassen. – Det er irriterende å bli utsatt for slikt. Det virker som om ungdommene bare er ute etter å forsøple. Det hele skaper bare ergrelse og ekstraarbeid, sier Wenseth.

To store ansikter var tegnet med spraymaling på veggen på sanitærbygget, og politibetjent Rune Josephsen kunne også konstatere at taggerne på sedvanlig vis hadde etterlatt seg sin «signatur». Det er skrevet anmeldelse på forholdet og taggingen er behørig fotografert med tanke på politiets register. Dermed må gjerningsmennene regne med et oppgjør med lovens lange arm, så snart identiteten bak signaturen blir avdekket.

Samme signatur, samt ytterligere et «crew-merke» går igjen på en annen bygning på Gon som ble tilgriset i helgen – kommunens pumpehus i Gonsbukta, som også rommer offentlig toalett for de mange bruker av det populære friområdet. I tillegg er det altså tagget på en trafokiosk og ytterligere en bygning i samme område.

Politiet registrerer alle anmeldte taggetilfeller blant annet ved fotodokumentasjon. Ved politistasjonen har man også etter hvert fått et fyldig register over såkalte signaturer, og identiteten bak en rekke av signaturene er også kjent. Tagging blir klassifisert som skadeverk, og selv om etterforskningen i slike saker kan være vanskelig, er mange taggere blitt tatt den siste tiden.

Det er som regel helt unge – ofte tenåringer – som står bak tagging. Som oftest er taggerne gutter – bare i sjeldne tilfeller er det jenter som utfører denne formen for skadeverk. Mange – blant annet politiet – sidestiller tagging og graffiti. Dette synet deles ikke av ungdomsmiljøene, hvor graffiti av enkelte regnes som kunstnerisk utfoldelse. De fleste vil vel i alle fall være enig om at tagging på mer eller mindre tilfeldige vegger og skur verken er kunstnerisk eller dekorativt, men stort sett bare til ergrelse.